Hétfőtől lehet pályázni a magyar iparvállalatok technológiai és energiahatékonysági fejlesztéseit támogató Irinyi tervre. Akár 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a vállalkozások.

A mai naptól pályázhatnak a magyar iparvállalatok technológiai és energiahatékonysági fejlesztéseit támogató Irinyi tervre a vállalkozások. A 2,5 milliárd forintos keretből a vissza nem térítendő támogatás legnagyobb összege 400 millió forint, a legalacsonyabb 100 millió forint, felső határa egységesen 35 százalék lehet.

-Hirdetés-

A támogatás jó a vállalkozásoknak és az adófizetőknek is, mivel a nyertes vállalkozások termelékenysége átlagosan 30 százalékkal javul, és a támogatási keretnél öt éven belül négyszer nagyobb összeg várható adóbevételként.

– mondta az György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A tavalyi pályázaton a nyertes vállalkozások 20 százaléka érkezett az élelmiszeriparból, míg a többi a zöldgazdaságból, a járműiparból és a gépgyártásból.

Idén várhatóan csaknem egy hónapig nyújthatók majd be a kérelmek az online felületen, majd 1-2 hónapon belül el is bírálják azokat.

Forrás: portfolio.hu