Kiskőrösön 12 személy van jelenleg házi karanténban – egyelőre nem tudni fertőzött személyről

A koronavírus miatti rendkívüli járványügyi intézkedés egyik lépése, hogy azokat a magyarokat, akiknél egy kicsi esély is mutatkozik arra, hogy fertőzöttek lehetnek, hatósági házi karanténra kötelezhetik. A házi karantén két hétig tart, a karanténban élők ilyenkor nem fogadhatnak látogatókat, erre pedig egy, a bejárati ajtóra kiragasztott úgynevezett piros lap figyelmezteti az ismerősöket, rokonokat és a környéken élőket.

-Hirdetés-

Ilyen hatósági házi karanténra kötelezik már azokat a magyar állampolgárokat is, akik például Olaszországból érkeznek most az ország területére, még akkor is, ha tünetmentesek. Ők a magyar határ átlépésekor egészségügyi vizsgálaton esnek át, amely eltűrésére kötelesek.

A kiskőrösi Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a fenti okok miatt jelenleg 12 személy van házi karanténban Kiskőrösön.

Fontos felhívunk a figyelmét a kedves olvasóinknak, hogy ezek a személyek jelenlegi tudásunk szerint nem fertőzöttek, csupán a rendelkezések értelmében elővigyázatosságból vannak karanténban!

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira