Barkóczi Bernadett óvodás kora óta rúgta a bőrt Kiskőrösön, majd 2016 tavaszától az Akasztói Focisuli SE csapatába igazolt, ahol már az első szezon felében látszott, hogy van tehetsége a futballhoz.

-Hirdetés-

Akasztón a következő két évben már alapembernek számított, ahol a csapatattal bajnoki címet ünnepelhetett 2018-ban. Az Akasztói csapat megszűnése után többedmagával a Kiskőrös együtteséhez került, ahol szintén bajnoki címhez segítette a csapatot. 2019 őszén nagy lehetőséghez jutott, hiszen a női NB1-ben szereplő Kelen SC labdarúgója lett. Előbb az U19-es, majd idén már az NB1-es csapatban is bemutatkozhatott.

Detti mesélt nekünk a Kelen SC-be való igazolásáról, a csapatról, és arról is, hogy hogyan élte meg, hogy bemutatkozhatott a női NB1-ben.

A beállás előtti pillanat a szombati találkozón

“Nyáron elkezdtünk az edzőmmel és a szüleimmel keresni egy magasabb szinten futballozó csapatot, és egy ajánlásra megtaláltuk a Kelent és már első alkalomra megtetszett”

“Így kerültem tavaly ősszel a Kelen SC-hez, az U19-es csapathoz. Úgy érzem, hogy a beilleszkedés nagyon jól sikerült, hiszen a leendő csapattársaim és az edzőim nagyon befogadóak és segítőkészek voltak. Egyben nagy lépés volt, hiszen kiemelt bajnokságban szerepeltünk. Nagyon jól éreztem magam a lányokkal, de nagyon örültem annak, amikor a téli felkészülést az NB1-es csapattal kezdhettem. Úgy érzem, hogy a csapat befogadott, hiszen egy nagyon jó társaságba kerültem. Ehhez hozzájárult az edzőtábor is, ahol még jobban megismerhettem a társaimat. Tavaly ősszel már adódott egy lehetőség, amikor bemutatkozhattam az NB1-ben még U19-es játékosként. A téli felkészülés jól sikerült a csapatnak, ezt az is mutatja, hogy a bajnokságot győzelemmel kezdtük˝

Detti a múlt hétvégén az ETO FC Győr elleni hazai mérkőzés 66. percében lépett pályára, mely találkozót végül 2-1-re meg is nyerte a Kelen SC együttese.

Beniczki Dávid