Tisztelt 70 éven felüli Kiskőrösiek!

-Hirdetés-

A koronavírus-járvány idején a legveszélyeztetettebb kategóriába tartozik az idősebb korosztály. Megvédeni Önöket úgy tudjuk, ha Önök is együttműködnek ebben. Nagyon fontos, hogy a járvány lezajlásáig lakásukban vagy házukban maradjanak, ne menjenek ki az utcára, ne kerüljenek közel másokhoz!

Kérjük, hogy akik a 70. életévüket betöltötték, ne hagyják el lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket!

 Akinek gondot jelent saját maga ellátása, és ezt hozzátartozói, ismerősei sem tudják megoldani, kérem, jelezze felénk!

 Azok jelentkezését várjuk, akik: 

  •  70 év felettiek és vállalják, hogy az otthonukban maradnak, saját ellátásukról nem tudnak gondoskodni hozzátartozó vagy szomszéd közreműködésével.
  • Kérjük Önt, jelentkezzen, hogy segíthessünk, és kérjük azokat, akik tudnak olyan 70 év feletti kiskőrösi polgártársunkról, aki nem tudja jelezni szükséghelyzetét, tájékoztassák őket, és ha szükséges, jelezzék az önkormányzat ügyfélszolgálatán a segítségkérést.

Az ellátási igényt alapvető élelmiszerek (liszt, cukor, só, étolaj, tej, zsír, pékárú, tészta, burgonya, hagyma, zöldségfélék, gyümölcs, hús), háztartási- vegyiárú cikkek (mosópor, öblítő, mosogatószer, WC papír, papír zsebkendő, fertőtlenítő szerek) vásárlásához, háziorvos által kiírt gyógyszerkiváltáshoz, gyógyszernek nem minősülő termékek kiváltásához lehet kérni. A megvásárolni kíván élelmiszerek/vegyiáruk mennyisége egy vásárlás alkalmával nem haladhatja meg az 1kg/ 1 csomag mennyiséget.

A szolgáltatást hetente 1, maximum 2 alkalommal vehető igénybe.

Az ellátás biztosítása során a Sorsfordító Szolgáltató Központ családgondozói, Kiskőrös Város Polgármesterének aláírásával és bélyegzővel ellátott igazolvány felmutatásával keresik majd fel lakóhelyükön / tartózkodási helyükön a 70. feletti, ellátást igénylő kiskőrösieket.

Az ellátás ellenértékét az ellátott köteles megfizetni.

Hogyan kérheti a segítségünket?

A Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal telefonszámán: 78/513-120 /225-ös mellék, illetve a  06/20-4130167 mobilszámon, munkanapokon hétfő-csütörtök 8.00-16.30 óra közötti, pénteken 8:00-14:00 óra közötti időben valamint az szocialisigazgatas@kiskoros.hu e-mail címen teheti meg bejelentését.

Igény bejelentéséhez szükséges: név, cím, születési hely és idő, TAJ szám, telefonszám, e-mail cím, hozzátartozó neve, elérhetősége és a kért ellátás.

A bejelentéshez használható nyomtatvány elérhető Kiskőrös Város honlapján a www.kiskoros.hu oldalon a Közérdekű/ Polgármesteri Hivatal / Letölthető nyomtatványok/ Szociális és Igazgatási Csoport nyomtatványai menüben „Igényfelmérő kérdőív a 70. év feletti lakosok veszélyhelyzetben való ellátásárhoz” címszó alatt.

Ezen a nyomtatványon az érintetteken kívül családtagok, ismerősök, szomszéd is jelezheti az önkormányzat felé, ha tud olyan 70 éven felüli személyről, akinek az ellátása nem megoldott.

Kiskőrös, 2020.március 24.

Domonyi László
polgármester