LEZÁRT AKTA: MEGHAMISÍTOTTA AZ ÉRETTSÉGI EREDMÉNYEIT

A kiskunfélegyházi rendőrök befejezték az eset vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

-Hirdetés-

 

Az egyik kiskunfélegyházi oktatási intézmény vezetője 2020. február közepén feljelentést tett a helyi rendőrségen közokirat-hamisítás gyanúja miatt. Egy 25 éves nő jelentkezett az iskolában azért, hogy angol és matematika tantárgyakból érettségi vizsgát tegyen. Az albertirsai lakos egy 2015-ös keltezésű törzslappal próbálta igazolni, hogy egy másik tanintézetben magyar nyelv és irodalomból, történelemből és biológiából már eredményes középfokú vizsgát tett.

A benyújtott irat – a kinézete és tartalmai elemei miatt – gyanús lett az iskola titkárának, ezért megkeresték a dokumentumot állítólag kiállító iskolát. A válaszlevélből kiderült, hogy az igazolás hamis: a nő bár valóban a szóban forgó intézményben érettségizett, de matematika, biológia és történelem tantárgyakból elégtelen osztályzatot kapott.

A törzslap közokiratnak minősül, így a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lányt, aki elismerte, hogy a hamisítvány tőle származik.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Forrás:police.hu