Kunhegyesi Nikolett, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökének kezdeményezésére, Kiskőrös Város Önkormányzatának finanszírozásával és az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Központjának munkatársai segítségével 30 rászoruló roma családban osztottak szét élelmiszer és tisztítószer csomagokat Kiskőrösön az elmúlt hétvégén – tájékoztatta hírportálunkat Dr. Kállayné Major Marina, igazgató asszony.

-Hirdetés-

A nehéz anyagi körülmények között élők, családonként: 15 kg krumplit, 3 kg almát, 3 kg hagymát, 2 kg lisztet, 2 kg cukrot, 2 liter tejet, 2 kg zsírt és 2 doboz háztartási hypot kaptak, melyeket Kiskőrös Város Önkormányzata a kiskőrösi Japi Zöldségboltból, a Turancsik Húsboltból, és a keceli Fett Kft. –től vásárolt meg.

A csomagok összeállításában és kiosztásában az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Központjának munkatársai vettek részt, akik két gépjárművel járták a családokat Kiskőrösön és a környező tanyavilágban.

Dr. Kállayné Major Marina hozzátette: A COVID-19 vírus járványszerű terjedésének megfékezése érdekében munkatársaik nem csak az adományok kiosztásában, hanem szájmaszkok varrásában is segédkeznek. A Család- és Gyermekjóléti Központ két munkatársa; Cseri Tamara és Trepákné Farkas Katalin készítik a maszkokat, melyhez szintén Kiskőrös Város Önkormányzata biztosítja a szükséges alapanyagokat.

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)