Fél éve már, hogy megalakult a képviselő-testület Soltvadkerten. Hogyan ítélik meg a képviselők az elmúlt időszakot? Milyen céljai és tervei vannak? Milyen lakossági megkereséseket kap? Ezekre kerestem a válaszokat. Az interjúsorozat folytatásában Galántai Norbert képviselővel beszélgettem.


Újonnan megválasztott képviselő, mennyiben változott meg az élete az elmúlt időszakban? 

-Hirdetés-

Mindig is érdekelt a közélet. A választások előtt azonban már ez fokozódott, és több dologra is próbáltam úgy tekinteni, hogy amennyiben megválasztanak, értsem és képben legyek a témával. Nyilván nagy felelősséggel és odafigyeléssel jár a képviselőség. A képviselői munkára szánt idő valamennyire a családtól és a hétköznapi munkától vesz el időt. Ezt a szituációt egy új képviselőnek tanulni kell. Pontosabban ezt is. Nálunk a család és a munka összekapcsolódik, hiszen családi vállalkozásban dolgozunk. Szerencsére a feleségem és szüleim is megértően viselik az egyéb elfoglaltságomat, amit köszönök is nekik. Így remélem hosszútávon kiegyensúlyozott lesz az életünk.

Eltelt fél év a választások óta. Hogyan ítéli meg ezt a periódust?

Fél év távlatából úgy látom, hogy egy lendületes, jó összetételű testület állt össze. Megvan a fiatalság és a tapasztalat is, amely jól kiegészíti egymást. Sok olyan beruházás van, volt, amit még az előző testület indított el. Ezekbe igazából utólag látunk most bele. Az újonnan induló projektek viszont már teljes mellszélességet kívánnak.

Temerini Ferenc polgármester és Galántai Norbert képviselő

Úgy néz ki, hogy a munka zökkenőmentesen megy. Nekem, mint új képviselőnek ez a fél év tanulóidőszaknak is mondható, hiszen az önkormányzat belső működését át kellett látnom. A lehetőségeket és döntési folyamatokat meg kellett ismerni. Szerencsére polgármester úr és a tapasztaltabb képviselő társaim segítőkészen állnak hozzá az új testületi tagokhoz. Személyesen fontosnak tartottam az Adventi tér sikerét, sikerült egy kicsit megmozdítani Soltvadkert lakosságát.

Soltvadkert esetében köztudott, hogy széles lakossági figyelem irányul a képviselő-testület munkájára. Milyen polgári megkereséseket/visszajelzéseseket kap?

Megkeresést, vagy észrevételt több irányból is kapok. Egyrészt gazdák felől érkeznek néha kérdések, kérések. Másrészt sportolói körre is igyekszem odafigyelni. Ugyanakkor többször előfordul beszélgetések során, hogy kitérünk önkormányzati kérdésekre, amelyeknek igyekszem utánajárni.

Soltvadkertet illetően milyen tervei/céljai vannak, mint képviselő?

Elsődleges célunk most, hogy a kialakult járványhelyzetet megfelelőképpen kezeljük. Sok terv fogalmazódott már meg, amelyeket most egy kicsit ültetünk és megvárjuk a kialakult helyzet végét. Ezek a tervek között a fiatalok helyben maradását célzó intézkedés is megtalálható, a közösségi élet fellendítését is célul tűztem ki magam elé. Reméljük a járvány a vártnál gyorsabban elvonul, és újra tudunk örömteli dolgokról is tárgyalni.

Úgy gondolom, hogy nem csak engem, hanem képviselőtársaimat is próbatétel elé állítja ez a helyzet. Egy biztos. Szeretném, ha megerősödve és EGYÜTT jönnénk ki a krízisből.

Temerini Ferenc polgármesterrel készült interjú itt olvasható:

„Bevezetjük az online testületi ülést” – interjú Temerini Ferenc polgármesterrel

Kiss Tamás