Mint az már ismeretes, Kiskőrös Város Önkormányzata sikeresen pályázott kerékpárút építésének megvalósítására, amely kerékpárút Kiskőrösön az Izsáki úti vasúti átjárótól egészen Tabdi elágazásig lesz kiépítve, teljesen elkülönítve a nagy forgalmú úttesttől.

-Hirdetés-

A beruházásra 430 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat.

Bő egy évtizeddel ezelőtt új villanyoszlopokat helyezett ki az áramszolgáltató az érintett útszakaszon, amelyek közül több mint harminc a később betervezett kerékpárút nyomvonalának kellős közepén helyezkedik el jelenleg, ezért kezdeményezték az áthelyezésüket. Az előírások szerint lakott területen kívül az úttest széle és a kerékpárút széle között minimum 3 méter biztonsági távolságnak kell maradnia.

Az érintett területen sorban lakóingatlanok helyezkednek el, ezért viszonylag kevés mozgástér volt a nyomvonal tervezésekor, így nem volt elkerülhető az egyébként rendkívül drága és hosszú átfutási időt (esetenként évekig tartó folyamat) igénylő villanyoszlop sor áthelyezés.

Az áramszolgáltató kivitelezője a napokban kezdte meg a munkát, amelynek keretében nem csak új helyre kerülnek az oszlopok, hanem cserére is kerül jó néhány régi fa oszlop, erősebb betonoszlopra.

A 2014-2020 Európai Uniós fejlesztési ciklusban támogatást nyert beruházásoknak legkésőbb a 2021-es évben meg kell valósulniuk, ezért remélhetőleg rövidesen megkezdődik magának a kerékpárútnak is az építése.

Kapcsolódó cikk
Megépül az Izsáki úti kerékpárút Kiskőrösön
Megépül az Izsáki úti kerékpárút Kiskőrösön
Tabdi elágazásig tervezett közel 5 km hosszúságú kerékpárút megvalósítására 430 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el Kiskőrös Város...

A fejleményekről folyamatosan beszámolunk.

Addig is közlekedjenek szabályosan és óvatosan az érintett úton a gépjárművezetők és a kerékpárosok egyaránt!

T.Z.