Idén, hetedik alkalommal került megrendezésre a KuPi Amatőr Strandkézilabda Kupa. A háromnapos megmérettetésre összesen 36 csapat nevezett, ahol 20 férfi és 16 női együttes mérte össze erejét.

-Hirdetés-

A szervezőpáros Demeter Ádám és Nagy Gábor idén is kitett magáért, hiszen mind a három nap során mindenki elégedetten és jól érezhette magát. Köszönhető volt ez a remek szervezésnek is.

A háromnapos tornán ezúttal az eső sem esett, viszont az idei év első igazán meleg hétvégéje köszöntött be. Így a nagy kánikulában kellett egymással megküzdeni a csapatoknak.

A nézők is jól szórakoztak, hiszen igazán látványos és trükkös megoldásokat is láthattak a játékosoktól.

Jelenet az egyik összecsapásról

A pénteki napon a fiataloké volt a főszerep, majd este 19 órakor vette kezdetét a felnőtt bajnokság, mely egészen vasárnap estig tartott.

A lebonyolítást tekintve: a nevezett csapatokat a férfiaknál négy ötös, míg a nőknél négy négyes csoportba sorsolták. Majd a csoportmérkőzések után az együttesek a középdöntős csoportokban folytatták a küzdelmet, melyek után következtek a helyosztók vasárnap délután.

A férfiaknál ki kell emelni a döntő mellett az ötödik helyért vívott csatát, ahol a Lőteret SE és a Veteránok együttese mérkőzött meg egymással. Ez a mérkőzés azért volt különleges, mert a Lőteret SE a mostani Kiskőrösi KSK férfi kézilabdacsapatára épül, míg a Veteránok csapata a volt kiskőrösi kézilabdásokból állt kiegészülve egy-két légióssal. Ezt az összecsapást végül a Veteránok nyerték meg és ezzel megszerezték az ötödik helyet.

A Veteránok és a Lőteret SE játékosai

A nőknél a döntőbe a BadGirls és a Kupicicák csapata jutott. Mely találkozó szétlövésben dőlt el, melyet végül a Lajosmizsei BadGilrs együttese nyert meg. A női mezőnyben a harmadik helyezést a Mayák csapata szerezte meg.

A nőknél a BadGirls csapata szerezte meg az első helyet

A férfiaknál a Homokfutók és a Szeszpaszító gárdája csapott össze a döntőben. Érdekesség, hogy ez a finálé is szétlövéssel dőlt el, melyben végül a Szeszpászító együttese győzött, megszerezve ezzel a hetedik KuPi Kupa férfi első helyét. Ez a gárda igazi vegyes válogatott volt, hiszen volt köztük: kecskeméti, ceglédi, szolnoki, de még abonyi játékosuk is. A férfiaknál a harmadik helyet a Bad Boys együttese szerezte meg.

Nagy volt az öröm a férfi győztes Szeszpászító együttesénél a döntő lefújása után

A tornán persze nem maradhattak el a különdíjasok sem.

Fair Play díj: KupidákTrógerek

Legjobb kapus: Szlávik Linda (Mayák), Gillich Szilárd (Kupi Team)

Legjobb nyúl: Katona Liza (Kupicicák), Szuhányi Zoltán (Szeszpászító)

Legtechnikásabb játékos: Négyesi Nikolett (Mayák), Pádár Attila (Homokfutók)

Különdíjasok (balról): Gillich Szilárd, Szuhányi Zoltán, Pádár Attila, Katona Liza, Szlávik Linda, Négyesi Nikolett

A szervezők köszönik a támogatók, így többek között Soltvadkert Város Önkormányzatának az önzetlen segítségét. Jövőre pedig úgy készüljetek, hogy  jön a nyolcadik KuPi Kupa.

Beniczki Dávid

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (268 db kép)
MEGOSZTÁS