A Kiskőrösi LC megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapata augusztus 7-én hazai környezetben játszott a MOL Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában. A csapat az NB III-as Dabas-Gyón FC gárdáját fogadta, akik a tavalyi szezont a 9. helyen fejezték be a bajnokságban.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, amely során a kiskőrösi klub volt kapusáról és edzőjéről, a közelmúltban elhunyt Ba Jánosról „Csoriról” emlékeztek meg a sportolók és sportbarátok.

-Hirdetés-

A találkozón a kiskőrösiek a magasabb osztályú ellenfelüktől 3-0 (0-2) arányú vereséget szenvedtek: Tóth Z. (Pszota) – Szedmák, Hajnal, Pekker (Amin), Dunai, Salami, Nagy A., Mihály, Tóth Á. (Karf), Barkóczi, Vajda.

A mérkőzés első félidejében a vendégek játszottak mezőnyfölényben, de a hazaiak több kontratámadása is igen veszélyes volt. A nehéz pillanatokban a kiskőrösieknél mindig volt egy becsúszó láb vagy blokkoló védő a lövéseknél, és Tóth Zoltán kapus is több esetben nagy bravúrral hárított. Az első dabasi találat a 38. percben született, amikor egy erősen lesgyanús indítást követően a jobb oldalról belőtt labdát Molnár Marcell helyezte a kapuba (0-1). A történések a játéktéren és a szurkolók körében is erős indulatokat váltottak ki. A 44. percben tovább növelte előnyét a vendég gárda, amikor 18 méterről Iván Milán lőtte ki a jobb felső sarkot (0-2).

A második félidőben támadóbban lépett fel a kiskőrösi csapat és helyenként mezőnyfölényben játszott. A legnagyobb gól szerzési lehetőség Szedmák Roland előtt adódott, de a védőket lefutva, a kapusra vezetve a labdát, a hálóőrbe lőtte a játékszert. Sajnos a kimaradt helyzet miatt nem tudott igazán nyílt mérkőzés kialakulni az utolsó negyed órára… A vendégek egyik kontratámadásuk végén a 85. percben újabb gólt szereztek Gábor Lukács József révén (0-3), amivel lezárták a találkozót és a továbbjutás kérdését. A találkozóban a helyzetek alapján és a mérkőzés képét tekintve sokkal szorosabb eredmény is benne volt, de a védekezésben elkövetett hibákat a magasabb osztályú ellenfél gólokkal büntette.

A mérkőzés alatt több játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket és a szurkolók közül volt olyan, aki a ténykedéssel kapcsolatos nemtetszésének adott hangot a találkozó végén. Volt olyan szurkoló, aki nem igazán tudta feldolgozni a „sporik” ítéleteit és a pályáról levonuló játékvezetők sajnos kisebb dulakodás után tudtak az öltözőbe menni, de jelentősebb atrocitásra nem került sor.

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője:

A mai napon bravúrra lett volna szükség ahhoz, hogy továbbjussunk a következő fordulóba. Voltak gólszerzési lehetőségeink, melyeket nem tudtunk értékesíteni, de el kell ismerni, hogy az ellenfelünknek jóval több ilyen helyzete adódott a kapu előtt. A két csapat közti különbség a játék gyorsaságában mutatkozott meg elsősorban, amelyet mi lelkesedéssel próbáltunk ellensúlyozni. A 0-2 után a második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, de sajnos ekkor nem tudtunk a kapuba találni, hogy szorosabbá, nyíltabbá tegyük a találkozót.
Most már minden tekintetben csak a megyei I. osztályú bajnoki rajtra koncentrálunk, mely során a vezetőséggel közösen a 4-6. hely megszerzését tűztük ki célul, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a csapatban benne van egy jobb eredmény is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (72 db kép)
MEGOSZTÁS