A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatai közül az U16-os gárda az országos korosztályos bajnokság küzdelmeinek II. osztályában a keleti csoportban szerepel. Az együttes az alapszakaszt követően olyan eredményt ért el, ami után a 10 csapatos bajnokságban a rájátszásban az alsóházban folytathatták a küzdelmeket.

A kiskőrösi fiatalok a rájátszás küzdelmei során május 4-én hazai környezetben fogadták a Diósgyőri VTK együttesét, akik ellen 24-18-ra (14-6) nyertek: Fülöp – Grausza 1, Döme 8, Dicsa 5, Gombár, Harangozó 7, Fábián 1. Csere: Szabó A. (k), Kovács I. (k), Vári, Megyeri 1, Czeglédi, Torgyik, Németh A. 1, Tótyik, Horváth N.

-Hirdetés-

A mérkőzésen végig a kiskőrösi csapat irányított és a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket.

A hazaiak már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, amikor jó védekezésből indított támadásokkal szereztek nagy előnyt és több alkalommal lerohanásból is a kapuba találtak. A második félidőben már 9 gólos különbség is volt a kiskőrösiek javára (22-13), ami után a végjátékban már a vendégek csak kicsit szorosabbá tudták tenni az eredményt. A kiskőrösiek 6 gólos győzelme megérdemelt és ezzel a sikerrel a rájátszás utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül már az alsóház első helyén végeztek. A csapat számára még egyetlen találkozó van hátra a bajnokságból, amikor idegenben a szegedi Tisza Volán SC otthonában lépnek pályára.

Harangozó Péter – Kiskőrösi KSK edzője:

-A mai találkozó tétje az volt, hogy egy győzelemmel az alsóházi rájátszás első helyén végezhetünk. A fiúk nagyon koncentráltan és jól játszottak és amennyiben az utolsó fordulóban is nyerni tudnánk, akkor elmondhatnánk, hogy minden mérkőzésünket megnyertük a rájátszásban. A diósgyőriekkel most játszottunk ebben a szezonban a negyedik alkalommal, amelyek során egyszer kaptunk ki tőlük idegenben öt góllal és három győzelmünk volt ellenük. Ki kell emelnem a kapusunk Fülöp Félix teljesítményét, aki az első negyed órában több bravúrt is bemutatott és 15 perc alatt mindössze egyetlen gólt kapott (8-1). A meghatározó játékosaink közül Döme Csanád, Harangozó Andor és Dicsa Márk jól mozgatták a csapatot és gólerősen kézilabdáztak. Ki kell emelnem, hogy a rájátszásban minden mérkőzésünket öt vagy annál több góllal nyertük meg, és szeretnénk az utolsó fordulóban nyerni a Tisza Volán SC ellen is, hogy szépen zárjuk az idei szezont.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS