Június 11-én, vasárnap 18 órakor az evangélikus templomban lép fel a kiskőrösi közönség előtt a 25 éves jubileumát ünneplő Gospel Sasok. Az eseményen az énekegyüttes a kórus vezetőjétől, Lupták Györgytől is búcsúzik.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”
Ézsaiás 40:31
-Hirdetés-

25 éve már annak, hogy a Szürkeverebek jazz bandájának vokál csapataként megalakult a Gospel Sasok énekegyüttes. Miután elkezdtek saját darabokat is tanulni, számtalan fesztiválon, koncerten, gyülekezeti rendezvényen énekeltek. Felléptek több hazai városban, valamint voltak koncertkörúton Németországban és Erdélyben, de énekeltek Finnországban is. Az elmúlt negyed évszázadban számos tagja volt az együttesnek. Azt szeretnék, ha a vasárnapi koncerten minél több régi énekes részt venne. 

Lupták György kórusvezető a Kiskőrös TV-nek elmondta, hogy mostanra kialakult egy 25 fős törzsgárda. Annyira már nem nagy a fluktuáció, de volt egy időszak, amikor a gimnazisták jöttek és mentek. Azt is elárulta, hogy egy búcsúdalt közösen fognak elénekelni az egykori tagokkal. Amire talán a leginkább büszkék, az a 17 közös koncert az Omega együttessel. 

A repertoárt az elmúlt 25 év legsikeresebb dalaiból állították össze. Az esemény jó lehetőséget teremt arra is, hogy felelevenítsék a Gospel kórus életútjának főbb mérföldköveit is. 

Ebben a formációban utoljára lépnek a közönség elé, hiszen a jubileumi koncerten búcsúznak el a kórus vezetőjétől, Lupták Györgytől. 

A Gospel Sasok június 11-én 18 órára, ingyenes koncertre és feledhetetlen örömzenélésre hívnak és várnak mindenkit az evangélikus templomba.

Forrás: Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS
Írta: vira