“Nagy zenészek, nagy szerelmek: Puccini” című előadás

  Az esemény ideje: 2022. október 26. 19:00 - 20:00
  Helyszín: Kecel, Városi Múzeum

  -Hirdetés-

  Szeretettel várjuk önt és kedves családját
  Bősze Ádám zenei antikvárius, műsorvezető és zenetörténész
  “Nagy zenészek, nagy szerelmek: Puccini” című előadására

  “Nagy zeneszerzők és az ő szerelmi életük: házastársak, szeretők, beteljesült és reménytelen szerelmek, törvényes és törvénytelen gyermekek. És ami mindezt körülveszi és befolyásolja: szülők, testvérek, barátok, riválisok és a korabeli erkölcsi normák. Bősze Ádám előadássorozata elsősorban a fennmaradt — meglehetősen változatos, olykor érzelmes, túláradó, máskor egészen illetlen és merész hangvételű, magyar nyelven számos esetben nem hozzáférhető — levelezések, naplóbejegyzések és más írásos emlékek segítségével, gyakran viharos és ellentmondásos viszonyaikon keresztül igyekszik feltárni a nagy zeneszerzők jellemét, annak hibáit sem elhallgatva.

  Ezen az estén Puccini szerelmi életéről tudhatunk meg többet: Miért maradt Elvira Gemignani a kicsapongó, sőt kétes viszonyaira egyenesen büszke zeneszerző mellett? Jelent-e komolyabb akadályt az udvarlásban, ha nem beszélünk közös nyelvet a hölggyel? (Spoiler: nem.) Mit tett Puccini, amikor szeretőjével felismerték egy operaelőadáson? Mennyire állt távol tőle a vulgaritás? (Spoiler: kevésbé, mint gondolnánk.) Efféle kérdésekre kapunk válaszokat szórakoztató anekdotákból, történetekből, melyekkel az előadás végigvezet bennünket a komponista életútján.”

  Időpont: 2022. október 26. szerda 19:00

  A belépés díjtalan!
  Az előadáson való részvétel Kecel Város Képviselő-testület Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottsága jóvoltából ingyenes.

  MEGOSZTÁS