III. Halászléfőző verseny Kecelen

Keceltől 3 km-re Császártöltés irányába,a tőzegtavak tövében, a Halászcsárdánál idén harmadik alkalommal rendezték meg a halászléfőző versenyt, amelyen 18 csapat vett részt. A főzőversenyt Vulman József helyi képviselő szervezésében jött létre.

-Hirdetés-

A halak Bajáról származtak és egy szakmai zsűri bírálta el az elkészült étkeket.A zsűri tagjai között találhattuk Németh Józsefet, aki Venesz-díjas mesterszakács; a Szabadtűzi Lovagrend Kódexvédő Tanácsának Kancellárja; a Lovagrend zsűri jogosultságú szalagos lovagja; a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Vendéglős és Hagyományőrző Bizottságának Elnöke; az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Ceremóniamestere a Magyar Grillszövetség tagja

A versenyzők között találhattunk olyan indulót,aki otthon már elkészítette az alaplevet, de jó néhányan a helyszínen láttak hozzá a teljes körű főzéstudományuk bemutatásának. Néhány bátor versenyző fával tüzelt a finomabb aromák elérése végett.

A főzőversenyre ellátogató vendégeket változatos programmal várták a szervezők:

15:00 órától a Bogárzó Citrazenekar tartott bemutatót ,17:00 órától a Maci Laci Band szórakoztatta a közönséget.Az esti programokat, 19:00 órától pedig a Kecel Beat nyitotta ,20:00 órától Gabriel lépett színpadra ,s végül koncertek után ismét  Maci Laci Band zenélt.

Ezek mellett egész napos, ingyenes programokon lehetett részt venni a gyerekeknek,hiszen ugrálóvárral és arcfestéssel várták őket,az idősebbeket jet-ski lehetőséggel és lovas programokkal várták a kedves érdeklődőket.

Képek:Molnár Ádám

MEGOSZTÁS