Határon innen, határon túl a tázlári hetedikesek

Több nehézséget leküzdve szállhattunk buszra május 10-én, hogy a Határtalanul pályázat kapcsán elindulhassunk Erdélybe.
Körösfőn egy kalotaszegi református templomba gyönyörködhettünk. Torockón aludtunk, és másnap reggel meglátogattuk a Kis Szent Teréz Alapítvány gyermekeit, átadtuk iskolánk ajándékát. Majd megmásztuk a Székelykőt. Segesvári séta után Fehéregyháza következett. Megnéztük a helyi múzeumot, az út mellett lévő emlékhelyen is leróttuk tiszteletünket. Szejkefürdőn Orbán Balázs sírjához egy hosszú székely kapu soron sétáltunk fel.
Farkaslakán az iskolában beszélgethettünk a helyi hetedikesekkel. Tamási Áron szülőházánál az egyik családtag mesélt az író életéről. Parajdon a sóbánya tiszta levegője és különleges világa várt ránk. Utolsó napon Kolozsvári sétát tettünk, ahol Mátyás király szülőházát kerestük fel. Jártunk a Házsongárdi temetőben, Szent Mihály templomban. Utolsó állomásunk Nagyszalonta volt, ahol Arany János vendégei lehettünk a szülőházánál.
Nagyon szép volt, rengeteg élménnyel gazdagodtunk, de vártuk a viszontlátást szeretteink körében. Köszönjük a lehetőséget az Emberi Erőforrások Minisztériumának.
Tázlári Általános Iskola 7. osztálya

-Hirdetés-

Határon innen kép

MEGOSZTÁS