„Kezed, lábad mozogjon!” – Ünnepek másképp

2015-16-os tanév elején, valamikor szeptemberben egy pályázati felhívásra bukkantunk. E pályázat óriási lehetőségnek tűnt kisiskolánknak.
Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat NTP – KKI – A – 15-0033, a tehetséges gyermekek felkarolását kívánta segíteni.
A pályázatot két csoportnak képzeltük el, a kiváló lábú táncosainknak és az ügyes kezű kézműveseinknek. A címet is így találtuk ki: „Kezed, lábad mozogjon! Ünnepek másképp – hiszen tánccsoportba járó táncosaink már három éve színesítik ünnepeinket iskola és falu szinten is. Kézműveseink pedig nagyon szívesen alkottak eddig is egy-egy ünnephez kapcsolódva – húsvét, karácsony, Mikulás.
Miután hírét vettük a pályázat sikerének, óriási erővel kezdtünk a megvalósításba.
Hétről, hétről a tornateremből szebbnél szebb zenék hallatszottak, csodálatos koreográfiák készültek, egy-egy drámajátékkal megtűzdelve. Kézműveseink is fantasztikus alkotásokkal kápráztattak el bennünket, melyeket óriási élvezettel, hihetetlen kitartással készítettek nevelői irányítás mellett.
A projekt záróra, melyet május végén, iskolánk gyermeknapján tartottunk, minden tázlárit, kicsit és nagyot meghívtunk. Itt gyönyörködhettünk a csodálatos alkotásokban, és a kiváló táncos koreográfiákban, szépséges ruhákban.
A pályázatnak köszönhetően még kiránduláson is részt vehettünk, Kecskeméten és Budapesten. Valamint tárgyi eszközökkel is gazdagodhattunk, aktív hangfallal, kamerával, külső winchesterrel.
Köszönjük ezt a lehetőséget! Hálásak vagyunk az 1.550.000 ft-ért, mellyel nagyban segítette iskolánk tehetséges tanulóinak a fejlődését az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Tehetség Program keretében.
Pályázatot megvalósítók nevében: Gulyás Ágnes

-Hirdetés-

Kezed lábad mozogjon kézmüves

MEGOSZTÁS