Emlékezetes programok voltak a keceli Szüreti Napon

 

Az éves hagyomány szerint ismét újra megszervezésre került a Szüreti Nap.
Idén Augusztus 27-n volt megtartva ez a fontos esemény.
A szervezők rengeteg programmal várták az érdeklődőket.

-Hirdetés-

A programok sorát egy ebéd nyitotta 12:00 órakor. Kecel Város polgármestere Haszilló Ferenc ebédre várta a Csendes Ősz Idősek Otthonába Túriné Czeglédi Edit Imrehegy község polgármesterét, Domonyi László Kiskőrös város polgármesterét, Lehoczki Ferenc Soltvadkert város polgármesterét, és Schwarzenbruck testvérváros delegációját. Közben a város központjában családok, barátok főztek finomabbnál-finomabb ételeket.

A jó ebéd mellé Liska Pál és tanítványai, Szélkakas citerazenekar, Kéknefelejcs népdalkőr és a Bogárzó citeraegyüttes népi hangzású muzsikája szólt. A felvonulás után a Csurgó zenekar szórakoztatta a kicsiket és nagyokat kedves gyerekdalokkal.

16:30 órától a Keceli Patachich Gábor Borrend borlovagokat avatott, Haszilló Ferenc polgármestert, Herczeg Imre képviselőt, Dr. Agócs Ákost, és Tóthné Bonivárth Erikát. Közben a Kecel Városi Múzeumban elkezdődött a Keceli Falvédők gyűjtemény kiállításmegnyitó, majd együttműködési megállapodást írtak alá a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke és a Keceli Helytörténeti Gyűjtemény között.

A vendégeknek lepénysütéssel kedveskedett sparheltplatnin Melkvi Csilla. A színpad előtt, Bács-team sportolói mutatták be tudásukat, közben Roy és Ádám Trió 90 perces élőzenés rock koncertet tartott. Hevesi Tamás kis késése után hatalmas tömeg élvezte a műsorát, mint kiderült sokak kedvence slágerei. A buli hangulatot Veracruz zenekar folytatta, és éjféltől Dj Sebi és Dj Dicsa keverte a slágereket hajnalig a városközpontban.

Fotók: Molnár Ádám

 

 
 
 
MEGOSZTÁS