A mai népszavazás technikai információi

Magyarország Köztársasági elnöke 2016. október 2. napjára tűzte ki a népszavazást, amelyen az alábbi kérdésben dönthetünk igen, vagy nem válasz adásával a szavazólapon:

-Hirdetés-

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A népszavazáson való részvétel 2016. október 2-án 06:00-19:00 között lehetséges.

A szavazáson résztvevőknek magukkal kell vinnie az érvényes személyazonosításra alkalmas igazolványukat, illetve a lakcímkártyájukat. A személyazonosításra alkalmas okmány lehet a régi és az új (érvényes) személyi igazolvány,  a gépjárművezetői engedély, valamint az érvényes útlevél is.

Ha esetleg valakinek lejárt a személyi igazolványa, akkor 2016. október 1-jén és 2-án országosan valamennyi kormányablakban és okmányirodában intézhető lesz az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiállítása és a lakcímigazolvány pótlása. Az ügyeleti félfogadás alatt kizárólag ezek az ügyek intézhetők az ügyfélszolgálatokon.

Szavazni mindenkinek a lakóhelye szerint kijelölt szavazókörben lehetséges, amelyek nem változtak az előző választások óta. Akinek tehát nem változott a hivatalos lakcíme, az ugyanott tud szavazni, mint a korábbi években.

Ha valaki nem tudja, vagy nem biztos benne, hogy hova kell mennie szavazni, akkor a www.valasztas.hu oldalon a honlap bal oldalán található Hova menjek szavazni menüpontra kattintva keresheti ki a lakcíme szerinti szavazókört, ahol leadhatja szavazatát. A kereső oldal az alábbi linkre kattintva is elérhető:

http://valasztas.hu/hu/ref2016/1151/1151_0_index.html

Vegyenek részt a népszavazáson!

MEGOSZTÁS