Második lett Császártöltés az Origo versenyén

A Magyarország legszebb fekvésű falva versenyen az Origo olvasóinak szavazatai alapján második helyen végzett Császártöltés.

-Hirdetés-

Császártöltés vezetője, Stalter Judit azt nyilatkozta az Origo.hu-nak, hogy a faluban csütörtökön óriási volt az izgalom, mert az utolsó pillanatban nagyon szorossá vált a verseny a második helyért. Végül 19864 vokssal nyerték meg az ezüstérmet, mindössze 194 szavazattal maradt le végül a Baranya megyei Feked, utána pedig csupán 480-nal kevesebb vokssal szorult a negyedik helyre a Tolna megyei Kisszékely.

Magyarország legszebb fekvésű falva az Origo olvasóinak szavazatai alapján a Komárom-Esztergom megyében található Súr lett. A megye déli csücskében, Mór és Zirc között, a Bakony erdőinek szélén fekvő kis falu összesen 22 445 voksot kapott, ami a szavazatok 17 százaléka.

A versenyt szeptember 25-én, vasárnap indították. Az első fordulóban minden megyéből 3-3 falu szállt harcba, amelyeket a megyei közgyűlések szakemberei ajánlottak az Origónak. A játékban csakis falvak szerepelhettek, mivel szerettek volna megismertetni olyan településeket, amelyek nincsenek benne a magyarországi turizmus fősodrában.

 

 

Forrás: origo

MEGOSZTÁS