Ki ne hallott volna már Magyarország egyik legnézettebb kvízműsoráról, amelyet immár 5 éve nézhetünk nap, mint nap a Duna televízió műsorán. A mai napig szívesen ülünk le a tv képernyője elé esténként, hogy, pihenjünk, kikapcsolódjunk.  Biztos vagyok benne, hogy sok család magára ismer, amikor azt mondom, hogy nálunk a kvízműsorok idejére az egész család összeült és minden este próbáltuk kitalálni a feladványokat, és közbe jókat nevettünk. Ez egy igazi ” közös családi programmá” vált.

-Hirdetés-

maradj_talpon_logo

 

A Balázs Robi családjában sem történt ez másként, mikor is Robi tudta nélkül édesapja és akkor még barátnője (ma már felesége) nevezték be őt a műsorban először 3 évvel ezelőtt.

20161027_205811

 

Hogyan kerültél a műsorba kétszer is?

Magamtól sosem jelentkeztem volna a műsorba, nem tartom magam központi figurának, nem szeretek szerepelni. Édesapámmal, aki nagyon szerette ezt a műsort, – sajnos ő már nem lehet közöttünk -, és barátnőmmel – aki ma már a feleségem – minden este együtt néztük a Maradj Talpont! Otthon ülve a fotelben mindenkinek nagyon nagy a tudása, nyilván nekünk is nagyon ment.

Ezen felbuzdulva barátnőm, édesapámmal karöltve, a tudtom nélkül neveztek be a műsorba. Itt már nem volt mit tenni, a sorsom el volt döntve. Ekkor szerepeltem először. Második alkalommal már a műsorból hívtak vissza, idén október 13-án kerültem újra a képernyőre.

 

Hogyan zajlott a műsorba való bejutás?

Első alkalommal, amikor felhívtak, már rögtön a telefonban feltettek pár egyszerű kvíz kérdést. Az első rosta ezzel megvolt. A következő alkalommal már fel kellett utaznom Budapestre, itt kétszer vettem részt úgynevezett selejtezőn, ahol a műsorhoz hasonló módon kérdések és válaszok voltak jellemzőek, és teszteket töltöttünk ki, majd a kiértékelés után a megfelelő eredményt elérőek tovább jutottak a következő erőpróbára,majd a harmadik ’vizsga’, a műsorban való szereplés . Ekkor két napig voltam fenn, mire sorra kerültem a játékba. Nagyon sokan több napot is várnak, mire bekerülhetnek élő adásban. Második alkalommal, a műsorból hívtak vissza, ekkor selejtezőkön már nem kellett részt vennem, egyenes út volt a műsorban.

20160508_110046

 

Volt kitűzött cél?

Az alapvető célkitűzés annyi volt, hogy ne az első „banális jellegű” kérdés után essek le. Ezt mind a két alkalommal teljesíteni is tudtam. Nyereménnyel sajnos egyik alkalommal sem távoztam, de visszagondolva a második alkalommal talán jobb is, hogy leestem, mert 100 Ft lett volna a nyereményem, és azt gondolom sokkal rosszabb élmény lett volna kemény küzdelem után ezt megnyerni, nem mintha ellenfelemet tekintve erre bármi esélyem is lett volna.

Készültél a műsorra?

Nem, hiszen ez nem is lehetséges, tekintve a kérdések sokszínűségét. A második adásra, mentálisan már készültem a szereplésre a kamerák előtti lámpaláz miatt, visszanézve a felvételt, több-kevesebb sikerrel. A kérdésekre még úgy ahogy sikerült koncentrálni, de valós jellememtől elég távoli volt a figura akit a felvétel alatt én képviseltem.

 Mi alapján döntik el, hogy kihívó vagy kihívott lehetsz? Hiszen egyedül a kihívottnak ( aki a kör közepén áll) van lehetősége megnyerni a 25 millió Ft-ot.

A műsorra jellemző módon, itt is túl-titkosított a módszer. Vannak a szerkesztők által szem előtt tartott koncepciók, ezekből szűrik le a szerkesztők szimpátia, tudás, a megelőző játékok, a csillagok állása és néhány indián hagyomány ( J ) alapján, hogy melyik versenyző hova fog állni.  Igyekeznek vegyes típusú versenyzőket összeválogatni, külön struktúra alapján történik a kiosztás, számunkra teljesen meglepetés szerűen, mint ahogy az is, mely szám mögé fogunk állni.

Volt alkalmad felmérni a versenytársad tudását, hiszen pár párbajt végignézhettél, mire végre kihívtak téged is. Mi volt az első gondolatod, amikor ”megismerted” a kihívód tudását?

 A próbajátékok során már lehetőségem volt felmérni a játékostársaimat.  Az idei szereplésemnél, volt egy olyan hölgy, aki messze kiemelkedett az aktuális mezőnyből az első benyomások alapján, a vele való küzdelmet nyugodt szívvel átengedtem volna másnak. Pont úgy alakult, hogy mégis szembefutottam vele, őt sodorta utamba a szeszély. Erős ellenfél volt, de kudarcot talán nem vallottam, megérdemelten győzött le.

image-0-02-01-01b7af95449e95919cae680838053b4139b2250558748c24ea1ffb652f401dd4-v

 

 

Milyen élmény volt szerepelni?

A műsorban magába egyébként kettős élmény volt szerepelni, állni a közönség előtt, folyamatosan vettek a kamerák és a fények sem erősítették a természetes atmoszférát.  Mikor megszólaltam, a saját hangom nem ismertem meg, úgy remegett az izgalomtól, de az alapvető célkitűzés az megvolt, sőt az első szereplésemkor még egy passzt is sikerült elvennem a versenytársamtól, de aztán pár kérdés után leestem. A feleségemmel együtt sokszor visszagondolunk arra, amikor ketten utaztunk föl az adásokra, együtt izgultuk végig az egész szereplést, hogy továbbjutok-e vagy sem. Bátorított és szorgalmazott végig, ez számomra, illetve számunkra egy gyönyörű közös emlék marad.

Meg lehet tudni, hogy hova zuhannak le a játékosok?

Azt sajnos nem árulhatom el, de aki szeretné megtudni, megtapasztalni és még közben játszani is kicsit, azt csak bíztatni tudom arra, hogy jelentkezzen a műsorba és tegye saját élménnyé, mert ez igazán érdekes élmény/érzés volt még számomra is.

Ha nagyobb pénzösszeggel sikerül távozni a műsorból, mire fordítottad volna?

Ha kisebb összeggel távoztam volna, akkor a feleségemet leptem volna meg, illetve magunkat egy örökbérlettel a Művészetek Palotájába (Müpa). A feleségemmel együtt nagyon szeretünk minőségi kulturális eseményekre ellátogatni, a feleségem különösen kedveli ezt a helyszínt. Mindenféleképpen ez lett volna az első dolog. Ha pedig sikerült volna egy nagyobb összeget nyerni, akkor egy másik szenvedélyemnek a focinak hódolva, Liverpool fanatikusként, a többszöri kijutást finanszíroztam volna belőle, de mindenekelőtt megadatott volna, hogy a jelenleg nálunk otthon találó öt kutya mellett többnek a sorsát is jobb irányba terelhettük volna.

"Hatalmas Liverpool szurkoló vagyok. A foci a legnagyobb hobbim"
“Hatalmas Liverpool szurkoló vagyok. A foci a legnagyobb hobbim”

 

Ebből adódóan magától értetődik a következő kérdésem, mit szeretsz csinálni szabadidődben?

Hatalmas Liverpool szurkoló vagyok. A foci a legnagyobb hobbim. Sikerült is kijutnom Liverpoolba az idén, hála egy barátomnak, aki nem mellesleg a főnököm is egyben. Ez hatalmas élmény volt. Szeretem a kézműves söröket, sőt gyűjtöm is azokat. A barátokkal időközönként összeülünk, és sörkóstoló „programokat” szervezünk.  A feleségemmel pedig nagyon szeretünk színvonalas koncertekre járni és persze a kutyáinkra is van idő és energia.

-LA-

 

MEGOSZTÁS