KÖSZOE Bács-Kiskun megyei tagozata szervezett pedagógusoknak nemzetközi konferenciát amelynek helyet a keceli T. G. – Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma adott.

-Hirdetés-

Az előadás célja, hogy a résztvevők megismerhették az európai és a magyarországi oktatásfejlesztési lehetőségeket. Tájékozódhattak az Önértékelés, Tanfelügyelet, Minősítés aktualitásairól.

A konferenciát a KÖSZOE elnöke Bella Tibor nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelenteket Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Haszilló Ferenc Kecel Város polgármestere.

 

Az első előadsát Dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár tartotta, a fenntartó, az intézmény és a vezető felelőssége az oktatási rendszerben

Ezt követően Dr. Csapó Benő egyetemi tanár a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének vezetője tartott előadást a kutatómunka szerepéről az oktatás fejlesztésének tudományos megalapozásában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szünetet követően Palotás József szakmai a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főigazgató-helyettese folytatta a szakképzési rendszer változásairól.

Palotás Józsefet követően egy külföldi előadó Pekka Livonen Finn Nemzeti Oktatási Tanács szakértője tartott előadást a finn oktatási rendszerről.

Marta Mate Hunyad Megyei Főtanfelügyelőség főtanfelügyelő-helyettese a romániai tanfelügyeletről beszélt. 

dsc_0393

 

A KÖSZOE elnöke Bella Tibor tartott még egy összefoglalót az önértékelésről, tanfelügyeletről és a pedagógusminősítésről.

A konferenciát végül Tihor Lászlóné a KÖSZOE Bács-Kiskun megyei elnöke zárta

Képek: Szabó János      

MEGOSZTÁS