Császártöltésen tartotta meg előadóestjét Pálfy Margit, aki Latinovits Zoltánra és az ő kiemelkedő teljesítményű munkásságára emlékezett a különleges est folyamán.

-Hirdetés-

Pálfy Margit 1954. szeptember 14-én született Devecserben. A színésznő 1976-77-ben két évadot töltött a veszprémi Petőfi Színházban, majd 1977-től a budapesti Nemzeti Színház stúdiójában tanulta a színészmesterséget.

Latinovits Zoltán, a “színészkirály” idén ünnepelné 80.születésnapját, de sajnos csak a halálának 40.évfordulója alkalmából tudunk emlékezni rá.

A színésznő a tegnapi est folyamán Császártöltésre érkezett, ahol Latinovits Zoltánra emlékezett “Kussoltat a sors” című önálló estjével. Többek között Ady Endre, Csoóri Sándor, Csurka István, Déry Tibor, József Attila, Juhász Ferenc, Utassy József, Zelk Zoltán verseit és prózáit egy mai-mindenkori kisisteneket okoló és káromló, felelősségre vonó és megvető tűzokádásba foglalta össze.

Mély átéléssel, színészi játékával tette hitelessé Latinovits meg nem értett életét.
A nézőkben mély nyomot hagyott.

Színművészként és előadóművészként nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozták 2014. március 15-én Pálfy Margitnak.

Fotó: Angeliné Sebestyén Edit

 

MEGOSZTÁS