Idén első alkalommal adtak a Bócsai Boróka Általános Iskola németül tanuló diákjai olyan karácsonyváró estet, amely teljes egészében az adott idegen nyelven zajlott. Így volt lehetőségük a Bócsa környékén élő németajkú lakosoknak is bekapcsolódni a karácsonyvárásba az ő anyanyelvükön.
Első osztálytól nyolcadikig az összes diák részt vett benne, aki ezt a nyelvet tanulja. A kicsik a Mikulással való találkozás öröméről énekeltek, verseltek, adtak elő jelenetet. A nagyobbak az adventi várakozás pillanatait varázsolták elénk jelenettel, egy szünet előtti utolsó németórával, illetve láthattunk egy prezentációt arról, hogy milyen is a Karácsony Németországban. Karácsonyi viccek, karácsonyi sms-ek is szerepeltek a műsorban.
Vidám dalokat énekeltek pantomimkísérettel.
Külön érdekessége volt az estnek, hogy szerepelt az az egykori bócsai diák, aki német anyanyelvűként a bócsai iskolában tanult meg magyarul.

-Hirdetés-

Az est végén a gyertyagyújtást követően közösen elfogyasztották a szülők és vendégek által felajánlott karácsonyi aprósüteményeket, forralt bort és puncsot.

MEGOSZTÁS