Az immáron hagyománnyá váló, harmadik alkalommal került megrendezésre Bócsán az evangélikusok Adventi Lámpásozása, Advent negyedik vasárnapján.

-Hirdetés-

Az esemény délután 17 órakor kezdődött a teltházas evangélikus templomban, Tóth János és Soltvadkert Város Citerazenekar műsorával. László Lajos, a gyülekezet lelkésze áhítatában Pál apostol szavai nyomán, „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom, örüljetek!”, az igazi advent beteljesüléséről szólt. Isten megajándékozta az emberiséget a szabadulás örömével, s efelett örvendezik a föld és a menny egyaránt. Az előadás után finom süteményekkel, forró teával, és forralt borral várták az egybegyűlteket.

A szeretetvendégség után elindult a lámpás menet a falu művelődési háznál felállított koszorú felé, ahol énekszóval kísérve meggyújtották a negyedik gyertyát is.

A menet ezután a katolikus templomhoz indult, ahol a citerazenekar harmonikával, gitárral, és szaxofonnal, a katolikus testvérek pedig kaláccsal és forró teával, valamint forralt borral fogadta a lámpás sokadalmat. A templom betlehemesénél Kovács István imája hangzott el.

MEGOSZTÁS