“Erre is emlékezem” – pályázat a keceli lakosoknak 2017-ben

-Hirdetés-

Kecel Város Önkormányzata „Erre is emlékezem” címmel 2017-ben is meghirdeti hagyományos pályázatát, amelyen részt vehet minden keceli és volt keceli lakos.

Pályázni lehet irodalmi és tudományos kategóriában az alábbi témákkal:
– teljes önéletírással,
– életünk egy-egy sorsfordító, az utókor számára különösen tanulságos szakaszának bemutatásával,
– az emberi élet természetes fordulóival,
– ipari, mezőgazdasági, egyéb munkák bemutatásával,
– a pályázó hozzátartozója életét befolyásoló események emlékeivel foglalkozó írással,
– egyletek, vendéglők, műkedvelő csoportok ismertetésével,
– helyi hiedelmek, mondák, történetek feldolgozásával,
– egyéb, Kecelhez kötődő munkával.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az elmúlt években beadott művek ismételten nem küldhetők be!

A pályamunkákat két példányban, postai úton vagy személyesen kell eljuttatni a Keceli Közös Önkormányzati Hivatalba (6237 Kecel, Fő tér 1.) Haszilló Ferenc polgármester úrnak címezve, továbbá – amennyiben a pályázónak lehetősége van rá – Word csatolmányként a rendezveny@kecel.hu e-mail címre. A pályázók írásuk mellett kérjük, tüntessék fel nevüket, telefonszámukat és lakáscímüket.

Díjazás kategóriánként:
első díj: 20.000 Ft, második díj: 15.000 Ft, harmadik díj: 10.000 Ft

Beküldési határidő: 2017. március 16. (csütörtök) 12.00.

Az eredményhirdetésre április 22-én (szombat), Kecel újratelepítésének és várossá nyilvánításának évfordulóján kerül sor.

Információ: 78/420-211/126 mellék, 20/96-56-888

Riport-és versíró pályázat az általános iskola tanulói részére

Kecel Város Önkormányzata riport- és versíró pályázatot hirdet az általános iskola tanulói számára. Riport készíthető bármely témában, így például híres, vagy érdekes emberekkel munkájukról, hobbijukról, általuk szervezett eseményekről, helyi közösségek tevékenységéről. Vers szabadon választott témában küldhető. A pályázatokat jeligével kérjük ellátni, mellé zárt borítékban csatolva a pályázó nevét, címét, osztályát.

A helyi óvodások és általános iskolások rajzpályázatra is jelentkezhetnek, szabadon választott technikával az alábbi témákban:
– 20 éve újult meg a Liget és avatták fel a Patachich szobrot a városközpontban. A pályamunka ábrázolhatja a helyszíneket és az ezekhez kötődő élményeket.
– Idén 20 éves a lovas pálya a Vörös Zászlónál és a Keceli Lovas Club. A pályamunka az előbbi esetében ábrázolhatja a helyszínt és az ahhoz kötődő élményeket, az utóbbi esetében lovakat és az azokhoz fűződő kapcsolatot, élményeket, valamint idézheti a keceli Szüreti felvonulások hangulatát lovasok, fogatok megörökítésével.

A pályaműveket a Városi Könyvtár és Művelődési Házban személyesen lehet leadni.

Beadási határidő: 2017. március 16. (csütörtök) 12.00.

Az eredményhirdetés a Magyar Költészet Napján, április 11-én (kedd) 15 órakor lesz a Városi Könyvtár és Művelődési Ház nagytermében.

Információ: 78/420-344, 78/420-211/126 mellék

Forrás: Kecel Média

MEGOSZTÁS