Január 16-tól 23-ig zajlott Portugáliában a neves Brazilian Jiu Jitsu Európa Bajnokság. A nagyszabású rendezvényre több ezer versenyző nevezett. A nevezettek között a keceli Bács-Team három tagja: Schneider János, Schnürlein Andor és Horváth Ádám vett részt a tornán.

-Hirdetés-

Várakozással tekintettek a ju jitsu sportolók a lisszaboni Brazilian Jiu Jitsu Európa Bajnokságra. Több magyar csapat is kiutazott a rangos versenyre, közöttük voltak a keceli versenyzők is. A szabályrendszer sajátossága volt, hogy nem a nemzeti válogatott versenyzők csaptak össze, hanem klubcsapatok nevezhettek, s nem csak az ország súlycsoportjainak legjobbjai, hanem más versenyzők is indulhattak a megmérettetésen. Külön specialitás volt, hogy az övszínekkel jelzett különböző felkészültségi szintekben (fehér, kék, lila, barna és fekete) külön-külön hirdettek bajnokokat.

Kép: Kecel Média

A keceliek felkészülését a világbajnoki címmel is rendelkező Fekete Sándor segítette. Az ő javaslatára neveztek be a sportolóink a portugál versenyre, melyet hatalmas érdeklődés követett. Az egyhetes bajnokságon majd 3700 fő indult és mérkőzött meg egymással. „Hosszú edzések sora előzte meg a versenyt. Naponta összejöttünk a fiúkkal, földharc és birkózás volt a legfőbb gyakorlat. Számunkra egyfajta felmérés volt a bajnokság. Sokat tanultunk belőle, láttuk, hogy mik a hiányosságaink ebben a nemzetközi mezőnyben. Vannak hasonló megmérettetéseink hazai pályán is, de ez azért más volt.

Kép: KecelMédia

Schneider János és Horváth Ádám a selejtezők során kiesett, Schnürlein Andor harmadik helyezést ért el. Nagyon jól éreztük magunkat, jó volt az idő, és nagyon kedvesen fogadtak az ottani emberek.” – tudta meg a KecelMédia Vancsik Nándortól, a Bács-Team vezetőjétől.

Forrás: Kecel Média

MEGOSZTÁS