IV. Újévi Off-Road Találkozó Kalocsán 2017

Tél, hideg, dagonya, sár, ámde így is összegyűlt a népes kis Off-Road baráti társaság immáron 4. alkalommal Kalocsán
2017.02.11-én került megrendezésre Kalocsán, a most már hagyománynak tekinthető IV. Újévi Off-Road találkozó a Kalocsai Off-Road Autós Sport Túra és Kulturális Club Sportegyesület (K.O.C.) szervezésében.

-Hirdetés-

A kezdetektől: kalocsai benzingőz szerelmesei, Club tagjai és versenyzői évek óta aktív résztvevői különböző Off-Road eseményeknek, hol a mezőny létszámát szaporítva állnak rajtdobogóra és mérettetik meg magukat, másik esetben szervezőként és versenyhelyszínként bonyolítják le a különböző rendezvényeket, melynek köszönhetően kis városukban 6 alkalommal került megrendezésre Bács-Trophy Bajnokság futama, illetve 4. alkalommal vehettek részt e sport megszállottjai az Újévi Off-Road túrán.


Az évek folyamán egyre nagyobb érdeklődésre tett szert eme nemes esemény, melynek köszönhetően február 11-én az ország számos pontjáról érkezett résztvevő (pár ezek közül: Szentes, Gyöngyös, Debrecen, Soltvadkert), így összesen 54 jármű 6 kategóriában (quad, side by side, senior, normál, kis extrém, nagy extrém) vett részt a viadalon.
A szervezőség felkészülve a hidegre forralt borral, meleg teával és zsíros kenyérrel várta a nézőket, résztvevőket. Reggel 8 órakor kezdődött meg a gépátvétel, nevezés, amit 9 órakor követett az eligazítás, pályabejárás. Összesen 3 „játszótér” került kialakításra, figyelembe véve a kategóriák adottságait, és szem előtt tartva a találkozó játékos, baráti mégis megmérettetés jellegét.


A résztvevőknek 2×3 kör lehetőségük volt megmutatni a saját és járműveik tudását, egy futamban egyszerre több nevező állhatott rajthoz, ami lehetővé tette az egymás melletti dombokon, bokrokon, sáron keresztül való taktikás előzéseket, hiszen a pályában eltöltött idő adta alapját a helyezéseknek. 2 esetben is megmutatkozott az összetartás, a nem vérre menő, baráti hangulat, amikor is 2 borulást követően azonos kategóriában induló versenyző állította meg járművét, miközben a pályában eltöltött ideje ketyegett, segített a bajba jutott kollega talpra állításában és folytatta a megkezdett körét. Ők Magyar Noel (Side By Side) és László Imre (Nagy Extrém) , aki ennek a jótettnek köszönhetően 1 másodperccel maradt le az első helyezettől, aki nem más volt,mint a borulás után talpra állított jármű.


A rendezvény fél 5-kor az eredmények kihirdetésével zárult, ahol minden nevező oklevélben részesült, illetve a dobogósok átvehették az egyedi, szervezők által hajtókarból és dugattyúból készített kupákat.

Íme, kategóriánként az első 5 helyen végzett résztvevő:

Side By Side:

1. Magyar Noel – Bodnár Cintia

2. Magyar Mihály – Szabó Viktor

3. Pap Tibor – Oláh József (Soltvadkert)

4. Szalai Bence

5. Móra Imre – Zsikla Károly

Quad:

1. Ilovai Brúnó

2. Szabó Viktor

3. Gombos Norbert

4. Zsikla Károly

5. Varga Tamás

Senior:

1. Virág Miklós – Virágné Ibi

2. Borzák Tibor – Varga Attila

3. Gömöriné Csibe – Kovács Krisztina (Soltvadkert)

4. Judák Jácint – Judák Gergő

5. Jakab Dániel – Tóth Péter

Normál:

1. Blaha Zoltán – Kaponyás Zsolt

2. Antal Zoltán – Kudron Viktória

3. Gömöri István – Gömöri Gergő

4. Lenthár Ádám – Gillich Gábor (Soltvadkert)

5. Tóth Krisztián – Tóth Henrik

Kis Extrém:

1. Kaponyás Zsolt – Blaha Zoltán

2. Demeter János – Ifj. Kerekes Mihály (Soltvadkert)

3. Lovas János – Szikora Imre

4. Kozma Patrik – Csinta (Soltvadkert)

Nagy Extrém:

1. Szécsényi Tibor – Dinnyés Imre

2. László Imre – Demeter János (Soltvadkert)

3. Ilovai János – Ilovai Bálint

4. Eke Bálint – Miskei Zoltán

5. Rigó Imre – Rigó Richárd


A K.O.C. vezetősége és tagjai ezúttal szeretnék megköszönni a nagyszámú részvételt, vidám pillanatokat, segítségeket, ami lehetővé tette, hogy egy igazán jó hangulatú, élményekkel, sikerekkel teli napot hozzanak létre.

Szöveg: Papp Nikolett

MEGOSZTÁS