Idén is jó hangulatban telt a Tázlári Szülői Munkaközösség és nevelők által közösen megrendezett jótékonysági bál. Az est megnyitó beszédében külön köszöntötték a község polgármesterét Bán Róbertet és kedves feleségét, az iskola igazgatóját, Papné Csipak Andreát és kedves férjét, az óvoda vezetőjét, Szabadi Ferencnét. Megköszönték a sok önzetlen adományt, támogatást, felajánlást és a sok lelkes szülő segítségét, dolgos kezeik munkálkodását, hiszem így jöhetett létre ez az igazán színvonalas rendezvény. Hagyománnyá vált, hogy az SZMK bált a gyermekek tánccal nyitják meg. A tánciskolások először egy country koreográfiát adtak elő, akik táncolták:

-Hirdetés-

– Bálint István és Kerekes Ágnes,
– Lantos Sándor és Nagy Laura,
– Rózsa Vencel és Bán Panka,
– Turi Ádám és Gál Petra.

A báli programok nélkülözhetetlen tánca a bécsi keringő, mellyel a 7-8. osztályos táncosok hivatalosan is megnyitották a bált. 

Akik előadták:
– Trója Sándor és Frei Nathalie,
– Péli István és Péli Melinda,
– Fejes István és Vincze Beatrix,
– Vereb Zsolt és Tóth Martina,
– Móczár Zoltán és Lázár Réka,
– Bán Kristóf és Szécsényi Sára. 

A koreográfiát összeállította és a táncokat betanította: Hirsch Éva. 

A vacsorát követően meglepetés műsorszámként, Kurcz Szandi ismét megmutathatta csodálatos tehetségét és egy igazán jó zenei összeállítással és színvonalas előadással már táncra is perdítette a közönséget. Ezután következett a szülők-nevelők közös meglepetés műsorszáma, melyben egy country stílusban előadott kis jelenetet és egy igazán pörgős táncot láthattak a jelenlevők. Éjfél utáni tombolasorsolást követően egy gazdag svédasztal várta a vendégeket. A hajnalig tartó jó hangulatról a Szeged környéki Minor együttes gondoskodott. 

A bál teljes bevétele idén is, mint minden évben, a tázlári óvodás és iskolás gyermekek javát fogja szolgálni. A SZMK igyekszik minden óvodai és iskolai programot támogatni. Ebből a bevételből szervezik meg minden év májusában a gyermeknapot is, amely az elmúlt évek során egy hatalmas családi nappá nőtte ki magát, ahol a szülők és a gyermekeik felhőtlenül tölthetik el a napjukat. Természetesen még sok kisebb-nagyobb programhoz, mint például az iskolások jelmezbálja, népdalversenye, az óvodásoknak szervezett bűvészelőadás, a mikulás csomagok és a karácsonyi játékok, ajándékok megvásárlásához is támogatást ad az SZMK.

Szöveg: Szalma Csilla

MEGOSZTÁS