Kecelen tartotta mai ülését a Megyei Közgyűlés

Kihelyezett ülését tartotta a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Kecelen.

-Hirdetés-

Az esemény kezdetekor Haszilló Ferenc Kecel Város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Bemutatta a város közelmúltban befejezett fejlesztéseit, valamint a következő évekre tervezett beruházásairól is mesét a képviselőknek.

 

A közgyűlés összesen 15 napirendi pontot tárgyalt meg a mai napon.

Az utolsó módosítását is elfogadták a Megyei Önkormányzat 2016. évi költségvetésének. Eszerint a költségvetési bevétel 963605 millió, a költségvetési kiadások 1.135435 millió, a finanszírozási bevételek 186006 millió forintban lettek véglegesítve ennyiből gazdálkodhatott az elsősorban területfejlesztési feladatokkal működő Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. Az ezt követő napirendben módosították a 2017-es év költségvetését is.

A Megyei Önkormányzat 2016 februárjában alkotta meg a dr. Szobolya Zoltán Megyei Emléknapról szóló rendeletét, amely a Bács-Kiskun megyében élő, valamint élt 1945-1960 közötti időszak hőseinek és áldozatainak állít emléket. Mivel ez egy történelmi időszak is, célszerű az Emléknapon adományozható Emléklapnak a jelöltjeire vonatkozó javaslattevői szervezeti kört bővíteni. Az elfogadott rendeletben az 1956-os Magyarok Szövetsége, az 56-os Szövetség, a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetek lettek nevesítve az új rendeletben a döntéshozói körben.

Új rendeletet is alkotott a Közgyűlés a megyei kitüntető díjakról és adományozásuk rendjéről is. Döntöttek a megyei önkormányzat részvételéről az EFOP-1.5.3-16 kódszámú, „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi személetben- kedvezményezett térségek” című projektben való részvételként, konzorciumi partnerként.

Végül tájékoztatókat halhattak a az Alsó-Duna-völgyi Területi Vízgazdálkodási Tanács munkájáról, amelyet Telkes Róbert igazgató, Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság részéről adott elő, majd az Alsó-Tisza-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanács munkájáról tartott tájékoztatót Dr. Kozák Péter igazgató, Alsó-Tisza-völgyi Vízügyi Igazgatóság képviseletében, végül Vágó Ferencné igazgató, a Kiskőrösi Tankerületi Központ vezetőjeként zárta a tájékoztatók sorát, aki Kiskőrösi Tankerületi Központ munkájáról számolt be a képviselőknek.

A közgyűlés Suhajda Krisztián képviselői indítványára elfogadta a megyei önkormányzat állásfoglaló határozatát a Csiki Sör ellehetetlenítésének kérdéséről, azaz a közgyűlés ezzel is tiltakozását fejezi ki a romániai bírósági döntéssel szemben.

MEGOSZTÁS