II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézménye ebben az évben is megrendezte az iskolai farsangi ünnepségét.

-Hirdetés-

Tanulók már hetekkel ezelőtt lázasan készülődtek erre a napra. Összesen 57 egyéni jelmezt, 2 páros és 5 csoport produkciót láthattunk. A jelmezes felvonulást a tanárok produkciója zárta.

Az ünnepség nagyon jó hangulatban telt! Az iskola volt igazgatója Balogh Tibor köszöntötte a kedves vendégeket. Őt követték a tánciskolások, akik ünnepélyesen is megnyitották a 2017-es farsangot Tázláron. 

Műsorukban egy fergeteges country koreográfiával, a haladó csoport pedig bécsi keringővel kápráztatta el a közönséget. A koreográfiákat összeállította és a táncokat betanította Hirsch Éva tanító néni.

Az alsó tagozatosok inkább előnyben részesítették az egyéni jelmezeket. Az intézmény 62 alsós tanulójából 55-en egyéni jelmezbe öltöztek. Találkozhattunk hercegnőkkel, királlyal, szépségkirálynővel, kalózzal, zsiráffal, mókussal. Köztünk volt még Harisnyás Pippi, Minecraft karakterek(Zombi, Creeper), vagy Vilma a Frédi és Béniből, és még sokan mások.

A 4., 5., 6., 7., és a 8. osztály csoportos produkciókkal ejtette ámulatba a közönséget. A negyedikesek a hosszú hideg tél után megidézték a nyarat, az ötödikesek édesek voltak a Csokoládé produkcióval, hatodikosok hip-hop stílusban táncoltak, a hetedikesek egy falusi disznóvágást elevenítettek meg, végül, de nem utolsó sorban a nyolcadikosok önmagukat adták, megmutatták, hogy milyen is egy reggelük valójában. Végül betekintést nyerhettünk, hogy a pedagógusok „hogyan építik az iskolát”.

Amíg a zsűri meghozta a döntését, addig a felső tagozatosok diszkózhattak, az alsó tagozatosok „elutazhattak” Mátyás király birodalmába, és megismerkedhettek Furfangos leány történetével a Léghajó Meseszínház jóvoltából. Az eredményhirdetés után a fődíj sorsolás következett, majd folytatódott a felsősök számára a diszkó, az alsósok pedig egy kis táncmulatságon vehettek részt.

A szervezők szeretnék köszönetünket kifejezni minden kedves támogatónak, akik hozzájárultak a farsang sikeréhez! Valamint minden kedves pedagógusnak és szülőnek, akik részt vettek a jelmezek elkészítésében, a színvonalas produkciók megvalósításában! Legyen még sok ilyen színes, élményekkel teli farsang a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézményében!

 

Szöveg: Freiné Szamosvölgyi Netta

MEGOSZTÁS