Négy évtizedes hagyománya van Kaskantyún annak a Faluvetélkedőnek, amit még Kiss Pál iskolaigazgató hívott életre. Méltó örökösökre talált a rendezvény, hiszen felkarolták és mára igazi show-műsorrá nőtte ki magát a három estét betöltő program.
Mintegy negyven kaskantyúi szerepel a színpadon, a 10 évestől a 70 évesig. Egy igazi nagy család, a szó szoros értelmében, hiszen generációkat köt össze, családok komédiáznak együtt. Heteken, hónapokon át készülnek, próbálnak, hogy megmozgassák a közönség rekeszizmait, a rengeteg humorral, vidámsággal, zenével és tánccal tűzdélt estéken. 
Hétszázan látták az idei előadást, köztük Font Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, a környező települések polgármesterei és a közelről, távolabbról érkezett barátok, akik évek óta figyelemmel kísérik a Kompánia előadásait, amit maguk írnak, koreografálnak, ki-ki felvállalva éppen azt, ami az erőssége. Poénokat gyűjtenek, díszletet festenek, szabnak, varrnak, és jó hangulatú próbák alatt erősítik a közösséget. 
 
Ahogyan azt Supka Éva a komédiások rendezője, a darabok írója köszöntőjében hangsúlyozta, egy település ereje a közösségeiben rejlik és minden magára sokat adó falu, vagy város büszke azon értékeire, amit a közösségei teremtenek.
Jöttünk, láttunk, visszamennénk…. ez volt az idei darab címe és mottója, mely egy szomorú emlékezéssel, tiszteletadással kezdődött. A tavaly hirtelen távozott Zsubori Zoltánra, a kompánia oszlopos tagjára emlékezett a csapat, majd kezdetét vette a kalandos utazás, melynek fő témája idén a tavalyi kirándulásuk élményeiből, Montenegróból táplálkozott.
Az est fővédnöke Supka Zsolt, a Wald-Trans Kft. ügyvezetője Csézy népszerű és gyönyörű dalát énekelte nővérével Supka Évával. Ez az otthonunk, itt kell élnünk…. sokatmondó üzenete áthatotta az egész estét, melyben vidám jelenetek, a fiatalok által, Filus Erika művészeti vezető irányításával, Loványi Csilla és Szujer Ibolya Klaudia közreműködésével betanított táncok, kerültek színre.
A két órás előadást vastaps kísérte. A program végén köszöntötték a kerek évfordulót ünneplő születésnaposokat, majd két estén keresztül is, hajnalig tartó bál zárta a komédiások hagyományos előadását.
A társulat tagjai ezúton is köszönik támogatóiknak az önzetlen segítséget, a közönség megtisztelő figyelmét és szeretetét.   
 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS