Lakossági fórum az 5. sz. választókerületben: kerékpárút a Rákóczi és a Vasvári utcára, az önkormányzat megvásárolja a Schwarz udvart, fakivágást kértek a Liget utcában

-Hirdetés-

A választókerület önkormányzati képviselője Pethő Attila a KT Bem József Általános Iskola egyik osztálytermébe várta az érdeklődőket. A lakossági fórumra szép számban eljöttek az érdeklődők.

Az eseményen jelen volt Domonyi László polgármester és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság képviseletében Horváth Attila alezredes, a bűnügyi alosztály vezetője is. A város első embere beszámolójában ismertette az elmúlt év fejlesztéseit és azokat a terveket, amelyeket az önkormányzat az idén vagy a közeljövőben szeretne megvalósítani.

A kiemelt beruházások között említette meg az új óvoda, fedett piac, záportározó és sportcsarnok építését. Megemlítette, hogy az idegenforgalom apró lépésekkel, de egyre inkább fejlődik a városban. Óriási dolognak nevezte, hogy az adóbevétel 834,8 millió forintot tett ki az elmúlt évben, ami a 2011-ben regisztrált 500 millió forint körüli összeghez képes minden képzeletet felülmúló növekedés.

A lakossági észrevételek sorában felmerült, hogy a városközpont átalakítása után a Rákóczi utcában jelentősen megnövekedett a járműforgalom, ezért ott kívánatos lenne egy kerékpárutat kiépíteni. Az önkormányzat megvizsgálta ennek lehetőségét, mivel ott 6 méteres a járműút és volna hely mindkét oldalon 1-1 méteres kerékpár sáv felfestésére. Sajnos a tervet a Közúti Igazgatóság nem engedélyezte. Ezek után a terv az, hogy valamelyik oldalon a Kossuth utcáig építenének ki kerékpárutat. Igényként merült fel, hogy a Vasvári utcában a Kossuth utcáról és Széchenyi utcáról is kerékpár sáv kerüljön kialakításra a gyermekek biztonságosabb és jobb közlekedésének érdekében. A felvetést a szakemberek megvizsgálják, de a kerékpárút kialakításához az Vasvári utcában található platán fákat ki kellene vágni.

Az Ady E. utca lakói észrevételezték, hogy ott a járdán már nem lehet járni, annyira rossz állapotban van, és a helyi járatú busz miért itt közlekedik ezen a keskeny útszakaszon. A Schwarz udvarban lakók kérték, hogy a járdát újítsa fel az önkormányzat és fontolja meg az önkormányzat egy térfigyelő kamera kihelyezését oda. A Schwarz udvarral kapcsolatosan jelentette be Domonyi László, hogy előrehaladott tárgyalások folynak, miszerint az ingatlant megvásárolja az önkormányzat a világ minden táján lakó, közel 20 tulajdonostól. Az épület és a terület sorsáról majd csak az adás-vételi szerződés megkötése után döntenek.

Járdaproblémákra hívta fel egy lakos a figyelmet a Kassai utcában is, ahol egyes szakaszokat teljesen fel kellene újítani, valamint néhány lakó az engedélyezhetőnél jóval magasabb szintre rakta a járdáját az ingatlanja előtti szakaszon.

Felvetődött, hogy a lakosok kérnék a Liget utcai platán fák kivágását, mert amíg ilyen nagyméretű fák gyökerei vannak ott, addig sem járdát, sem utat nem érdemes újraaszfaltozni, illetve a növények már az egyéb közműveket és házakat is veszélyeztetik, a közvilágítás pedig a nagy lombkoronák miatt gyakorlatilag semmit nem ér.

A Kossuth utcai Járóbeteg Szakellátó Intézettel kapcsolatosan érkezett olyan észrevétel, hogy nagyon kevés ott a parkoló. A Liget utcai fakivágás és az egészségügyi intézménnyel kapcsolatos parkoló kérdést is körüljárja majd az önkormányzat és megvizsgálják, milyen megoldásokat lehet találni a felmerült problémák kezelésére.  

MEGOSZTÁS