A választókerület önkormányzati képviselője Gmoser András az Erdőtelki Óvodába várta a lakossági fórum érdeklődőit. A kiskőrösi választókerületi lakossági fórumra több erdőtelki lakos is eljött, akiket érdeket a város jelene és jövője, valamint néhány problémát is felvetettek észrevételeik során.

-Hirdetés-

Az eseményen jelen volt Domonyi László polgármester és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság képviseletében Radics Zoltán alezredes. A város első embere beszámolt az önkormányzat által elvégzett fejlesztésekről, beruházásokról és vázolta a közeljövő terveit.

A fórum alkalmával adta át Csermák Jánosné azt a petíciót Domonyi Lászlónak, amelyben a Diófa utca lakói aszfaltút építését kérik az önkormányzattól. Mint kiderül ilyen aszfaltutat szeretnének kérni az első keresztútig, ami mintegy 1200 méter és 87 lakost érint, köztük 19 gyermeket.

Indoklásként megemlítették, hogy naponta közlekednek ezen az úton, amely különösen esős időben olykor sártengerré változik, ami a mindennapi teendők elvégzését, sokszor a napi életet is veszélyezteti. A polgármester erre reagálva elmondta, hogy építettek már utat erdőtelken és sajnos többen a mai napig nem fizették ki a vállalt részleteket. Ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy megvizsgálják a szilárd burkolatú út építésének lehetőségét, de ez csak komoly lakossági összefogással és az ott élők anyagi hozzájárulásával válhat valóra. A polgármester megemlítette, hogy a földes utakat is megpróbálják karban tartani, ahol szükséges grédereznek és feltöltik a mélyedéseket. Ezeket a földutakat karbantartó munkálatokat az év során folyamatosan végzik majd.

Felvetődött az Erdőtelki Óvoda felújításának kérdése is. A jelenlévők megtudhatták, hogy az önkormányzat egy zarándokút pályázatba szerette volna bevonni az épületet, de ez sajnos nem szerepelt a nyertes projektek között. A tervek készen vannak az ingatlanra vonatkozóan és az önkormányzat várja az újabb pályázati lehetőséget. Lakossági észrevétel hangzott el azzal kapcsolatban, hogy az Erdőtelekre vezető kerékpárúton balesetveszélyes, amikor sötétben megkülönböztető mellény nélkül futnak vagy világítás nélkül közlekednek kerékpárosok, egyesek pedig kutyát sétáltatnak ott.

Ezzel kapcsolatban jegyezte meg Domonyi László, hogy az önkormányzat vizsgálja annak lehetőségét, hogy miként lehetne a Kiskőrös és Erdőtelek tábla közötti útszakaszon a közvilágítást kiépíteni.

Az adófizetéssel kapcsolatban is elhangzott, hogy azon erdőtelki lakosoknak, akik érintettek a szennyvízcsatorna LTP konstrukciójában, azoknak a törlesztő részletek fizetésének lejártáig a helyi kommunális adó díjának felét kell csak befizetniük az önkormányzat kasszájába.

Szöveg, Fotó: Filus Tibor

MEGOSZTÁS