A 2016/2017-es szezonban az asztalitenisz diákolimpia, 19 megye és Budapest, 415 iskola, több mint 3000 diákja részvételével zajlott. A csengődi fiatalok még az elmúlt év novemberében, Tázláron játszották le a járási selejtezőt.

-Hirdetés-

A csengődi asztaliteniszezők szerepléséről Hunyadi János edző elmondta, hogy Tázláron egyéniben az első három helyen, csapatban pedig az élen végeztek. Csapattagjaik – erő sorrendben: Molnár Ramóna, Mészáros Abigél és Kurucz Eszter. A jó eredménnyel továbbjutottak a megyei selejtezőre, ami decemberben Soltvadkerten került megrendezésre. A lányok itt is kitűnően szerepeltek, mivel egyéniben Ramóna 2. helyezést ért el, csapatban pedig a legjobbnak bizonyultak.
Megyei bajnokként bejutottak az országos döntőbe, amelyet február 17-én rendeztek meg Karcagon. A lányok itt is folytatták jó sorozatukat és a mérkőzések végén országos diákolimpiai bajnoki címet ünnepelhetett a csapat. Nem véletlen a csengődi fiatalok jó szereplése, hiszen már korábban is értek el Hunyadi János tanítványai szép eredményeket.

A szakember megemlítette, hogy 15 éven keresztül Csengőd a megyei és a regionális versenyeken kimagasló eredményeket hozott. Többek között Csima Viktor 2x-es megyei bajnoknak mondhatja magát. A Geiger lányok, Zsanett és Vivien kitűnő játékukkal Jánoshalmán elnyerték a régió legeredményesebb egyesület díját! Még ebben az évben, még egyszer elnyerték ezt a címet Csólyospáloson.

Mindezek mellett Hunyadi Gréta 6x-os regionális bajnok és a Kecskemét Univer csapattagjaként országos ifjúsági bajnok lett! Hunyadi Gréta és csapattársai NB I-es csapatával 2 évig Csengődre igazoltak. A Kiskőrösi Petőfi kupa „C csoportjában” Szabó Attila és Hunyadi János 4x-es bajnoknak mondhatja magát. A csengődiek felnőtt csapata a megyei versenyeken már több alkalommal felállhatott a dobogó valamelyik fokára.

MEGOSZTÁS