”Apák – gyermekeik napja”- Apák Napja Tázláron

Tázlári II. János Pál Katolikus Általános Iskolában már 4. éve hagyomány, hogy József naphoz közel eső hétvégén köszöntjük az apukákat. Idén ez egy kicsit később, április 1-én – nem áprilisi tréfaként – került megrendezésre.

-Hirdetés-

Szent Józsefet, mint az édesapák védőszentjét ünnepeljük az egyházunkban, s ehhez kapcsolódtunk iskolásainkkal.

Intézményünk valamennyi diákján keresztül megszólítottuk az apukákat, és közülük mintegy 35 édesapa fogadta el a meghívást. Lázas készülődés előzte meg a szombati együttlétet. Netti néni, Noémi néni és Andi néni vezetésével a gyermekek saját készítésű ajándékkal és egy –egy verssel, gondolattal, énekkel lepték meg az ő legdrágább szerettüket, az apukájukat. A gyönyörű, ünnepi köszöntés után pedig következett az önfeledt játék. Egy vidám vetélkedőre invitáltuk az apukákat és gyermekeiket.

Iskolán környéke egy rövid időre változatos helyszínekké alakult. Volt ahol csokit lehetett eszegetni, máshol versenyben szívószállal inni, azután 6-os dobással cukrot „rabolni” a társaktól, vagy lufit borotválni, és olyan is volt, ahol pénzt kellett válogatni apró magvak közül becsukott szemmel, vagy zenére továbbadni ruhával teli táskát, és akinél megállt a zene annak öltöznie kellett, és az egyik helyszínen pedig bottal a lábukon kellett haladni apukának és gyermekének.

A vetélkedő után még többen szívesen fociztak, mások floorballoztak, és akadt olyan is, aki társasozott. Fantasztikusan jól érezte magát kicsi és nagy, gyermek és felnőtt egyaránt!

A játékot követően pedig Rokolya Kinga nagylelkű felajánlásaként, egy igen ízletes ebédet fogyasztottunk el az iskola ebédlőjében. Hálásak vagyunk községünk önkormányzatának, hogy lehetővé tette az ebédeltetést! Továbbá a köszönet hangja szól minden segítő pedagógusnak, Etti néninek, Ica néninek, és Dávid atyának, valamint Bánné Zsuzsinak és Tóth Briginek, a szülői munkaközösségnek, az anyukáknak, akik süteménnyel gazdagították az ebédet!

Köszönjük az apukáknak, hogy eljöttek, részt vettek, bekapcsolódtak a programokba!

Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen kellemes délelőtt gyermekeik körében! Akik pedig idén lemaradtak, várjuk a következő évben nagy, nagy szeretettel!

Szervezők nevében: Gulyás Ágnes tanító

MEGOSZTÁS