Instaszemek címmel nyílt meg Battai Hajni kiállítása a kecskeméti Eleven Ifjúsági Közösségi Térben április 7-én.

-Hirdetés-

Libor Zoltán köszöntőjében elmondta, hogy Hajni képei azért egyediek, mert habár ő maga nem tartja magát fotósnak, mégis tökéletesen lefejti a felesleget a fotóiról, és így a lényeget jeleníti meg minden egyes kattintásával.

Hajni Instagramra szánt fotói valóban egyedülállóak. Az ő szavaival élve: 

“Én nem vagyok fotós, fotóművész, fotográfus, stb.. Nevezd, ahogy akarod. Én képeket készítek telefonnal a saját magam és az instagram csoda-applikáció népének örömére. Tulajdonképpen onnan jött ez a dolog, hogy elkezdtem értelmetlennek tűnő dolgokról fotót készíteni. Megláttam valami izgiséget és azonnal: katt! Jöttek a dicséretek és egy számomra kedves ember, akivel – bár kimondatlanul -, de elkezdtünk versenyezni: kié a legkontrasztosabb, kié a legdrámaiabb fekete fehér, kié a „legminimálabb”, kié a „legtextúrásabb”, kié a „legkülföldibb” és kinek a képe olyan, mint a másiké. Nos, ezt szép csendben folytatjuk a mai napig is; néha összecsengnek a képek, néha pedig egy-egy szelfivel rontom az instagrammon kialakult összképet.”

Hajni jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterképzésén, a formatervező művész szakon végzi tanulmányait. 

A zenét az est folyamán a twob (special bakelit dj set) szolgáltatta, a kiállítás támogatói a Koch Borház Kecskemét és a Belvárosi Digitális Nyomda.

Fotó: N&H Photography

MEGOSZTÁS