Ünnepi képviselő-testületi ülést tartottak Kecelen

Kecel Város Önkormányzata április 22-én 16 órától Kecel újratelepítésének 283. és várossá avatásának 24. évfordulója alkalmából ünnepi képviselő-testületi ülést tartott, melynek során átadásra kerültek a testület által adományozott díjak, kitüntetések.

-Hirdetés-

A vendégeket Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere köszöntötte, majd ünnepélyes keretek között adta át az alábbi elismeréseket.

 „Kecel díszpolgára” – posztumusz: Antóni András. Az elismerést Antóni Andrásné, a kitüntetett özvegye vette át.

„Kecel díszpolgára”: Kovács Anna

„Kecel városáért”: Tóth Lászlóné Filus Ilona – Fitó Ica

„Kecel város fejlődéséért”: Árvai Family Kereskedelmi és Gépgyártó Kft. A díjat Árvai Csaba és Árvai Csabáné vette át.

„Év vállalkozása 2016”: Kecskés Építőipari Kft. Az elismerést Kecskés László és Kecskés Lászlóné vette át.

„Pro Cultura”: Pintérné Farkas Csilla

A Keceli Polgárőr Egyesület „Év polgárőre 2016” elismerést adományozott Darázs József és Fekete Tibor polgárőröknek.

A kitüntetetteket Csík Máté óvodás és Vadas Helga, Tóth Lászlóné egykori tanítványa verssel, Trepák KataPintérné Farkas Csilla keresztlánya dallal köszöntötte.

Kecel Város Önkormányzata „Erre is emlékezem” pályázatának eredményeit is ez alkalommal hirdették ki. A „Mari néni kocsmájától napjainkig az idősekért Kecelen” címet viselő írást első díjjal jutalmazták, készítője: Stencelné Borbényi Ildikó. Pályázaton kívül érkezett be Varga Józsefné „Szálak – nagyapám, a kötélgyártó” c. munkája, melyet – alkotója a Keceli Hírek és a Keceli Értéktár Bizottság számára rendszeresen érkező helytörténeti írásaival együtt – oklevéllel jutalmaztak. A zsűri – Szedres Károlyné, Tihor Lászlóné és Kiss Csaba – munkáját ajándékkal köszönték meg. Az írások hamarosan a Városi Könyvtár és Művelődési Ház helyismereti gyűjteményében lesznek olvashatók.

Az ünnepi testületi ülést követően F. Mencsik Rita „Emlékek kertje” c. tárlata nyílt meg a kiállítóteremben, majd a résztvevők átsétáltak a Ligetbe, ahol Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Barna Péter adományozó és Haszilló Ferenc polgármester ültette el a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, valamint a Barna és Fiai Faiskola által adományozott almafát. Az ünnepi események sora a városháza sarkán lévő Patachich szobor előtt a tisztelet és az emlékezés virágainak elhelyezésével zárult.

 

 

 

 

MEGOSZTÁS