14 fő részvételével lezajlott az első  „A Te időd, a Te eredményed” workshop Kecskeméten. Több lelkes kecskeméti szervezőtárs segítségével jött létre: ezért nagy köszönet illeti a Csatos Erika és Csatos János segítségét, akik a Metlife konferenciaterem használatát biztosították, és  Pajkó Andrea közreműködését, aki pedig a Trendalelke.hu online magazin főszerkesztőjeként a helyi marketingben, a workshop meghirdetésében segédkezett.

-Hirdetés-

„Ezzel a tréninggel szeretném felnyitni a résztvevők szemét, hogy tudatosak legyenek: kik is ők, és mi és miért fontos számukra, és az alapján használják ki az idejüket olyan dolgok végzésére, ami a saját maguk megvalósításához vezet. Ebben a tréningben ezért néhány tudatosságnövelő gyakorlatot és time management metodológiát ötvöztem

20 éves multinacionális cégeknél szerzett munkatapasztalatom és 16 év ügyvezető igazgatói múltam során nagyon sokszor volt téma számomra és munkatársaim számára a hatékony időgazdálkodás. Elég sok time management tréningen vettem részt, valamint sokat is tartottam.

Mindeközben magánemberként többféle önismereti és tudatos életvezetési képzésen vettem részt és egyre inkább felismertem, hogy mindegyik time management módszer csak a „napi mókuskerék” cselekményeinek végrehajtását optimalizálja. Viszont egyik sem foglalkozik mélységében azzal, hogy kinézzünk a mókuskerékből, ránézzünk az életünkre és tudatában legyünk annak, hogy tulajdonképpen egyáltalán az életcélunk felé haladunk-e a nagy mókuskerekezéssel, vagy csak egy helyben tekerjük rettentő hatékonyan a kereket. Vagy akár legrosszabb esetben: egyre inkább csak távolodunk a célunktól? Ennek a megoldására ebben a tréningben néhány tudatosságnövelő gyakorlatot és time management metodológiát ötvöztem, nagy hangsúlyt helyezve arra, hogy…

  • Megvilágítsa a résztvevők számára a saját döntési kritériumaikat.
  • Segítsen felfedezni mi értékes, fontos számukra az életükben, mi is a céljuk?
  • A tréning után meg tudják határozni, hogy a jelenlegi napi feladataik, projektjeik, munkák, 3-5 éves távlati terveik megvalósítása közben olyan dolgokkal töltik-e az időt, amikre életük végén visszatekintve majd az tudják mondani, hogy érdemes volt, mert általuk elérték az életcéljukat.
  • El tudják dönteni, mi az, amit nem feltétlenül nekik kell végezniük, és hogyan szereznek maguknak ehhez segítséget
  • El tudják dönteni, mi az, amivel egyáltalán nem érdemes foglalkozni, mert nem a céljukhoz visz.

Olyan, otthon is alkalmazható gyakorlatokat és eszközöket kaptak a tréningen, amik döntési perspektívát adnak bármely helyzetben, amikkel később is ellenőrizhetik döntéseik hatását. Egy szisztematikus döntéshozási folyamattal ismerkedtek meg, mely segít az életük minden szintjén felismerni a “Fontos Dolgokat”, és ezek ismeretében egyszerűsíti és hatékonnyá teszi számukra a mindennapi feladatok elvégzését, menedzselését.”

A tréning nagyon jó hangulatban telt: sok volt a nevetés, volt néha könnyes szem is, de leginkább nagyon sok volt az elgondolkodás az életükről. A résztvevők egyre mélyebben kezdtek el gondolkodni azon, hogy kik is ők igaziból, mi is igazán fontos számukra, majd ránéztek arra, hogy ezek hogyan is jelennek meg mindennapjaikban. Ez gyakran nehéz volt, „megizzadtak” a sok gondolkodás közben.  Sok rádöbbenés, felismerés történt, és a végén mindenki egy akciótervvel ment haza, amivel elkezdi  újraformálni az életét, sokkal tudatosabban, mint korábban.

Czagler Zsuzsa

MEGOSZTÁS