Fotókiállítással zárult a Hungarikum 2016. Pályázat programsorozata az általános iskolában. A Soltszentimrei Általános Iskoláért Alapítvány több hónapos pályázati munkát zárt le a Helyi Értéktárról készült fotósorozat megnyitójával.

-Hirdetés-

Az alapítvány célul tűzte ki, hogy előadásokkal népszerűsíti a hungarikumokat és kérdőíves kutatómunkával tárja fel a helyi értékeket. A program keretében dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő ismertette meg Magyarország hungarikumait a diákokkal, és nagy élmény volt számukra Balla Barnabás pálos szerzetes látogatása is. A kutatómunka során számos érték került felszínre, és egy színvonalas kiadványban is sikerült rendszerezni a falucska kincseit.

A fotókiállítás is igazolja, hogy a tárgyi értékek mellett komoly szellemi tőke is van az itt élők birtokában. Gyönyörű épületek, tehetséges emberek, közösségek gazdagítják a falu életét.

A pályázati munka során nagy öröm volt a résztvevőknek, hogy a külhoni testvértelepülés, testvériskola az erdélyi Csíkszentimre értéktárával is megismerkedhettek.

A pályázattal párhuzamosan zajlott a felkészülés az Országos Hungarikum Versenyre, melyen az iskola tanulói eredményesen szerepeltek, a „Verebek” csapat képviselhette Bács-Kiskun megyét a lakitelki elődöntőben.

MEGOSZTÁS