Május 13-án oldalunk egyik munkatársa ellátogatott az Akasztói Könyvtárba, ahol részt vehetett egy terápiás kutya, Emily foglalkozásán. 
 
A foglalkozáson megjelent gyerekeknek hatalmas élmény volt a szombati alkalom. Emily gazdája, Judák Mihályné “Manyika” gyógypedagógus elmesélte kiskutyája szívszorító történetét magazinunknak. 
 
Kezdetben nem akarta őt, mivel kikötötte, hogy kis méretű kutya nem kell neki. Elment a férjével egy menhelyre, ahol miközben nézték a kutyákat, Manyika férje megpillantotta Emily csokibarna szemeit és ezt meglátva döntöttek, úgy, hogy elhozzák. Amikor a kutyust hazavitték, kezdetben még nem fogadott szót. A kis állatka félt, folyton ugatott és vad természete volt. Kezdetben még menekülő volt, mivel nehezen szokta meg a pórázt, ez pedig a csavargó életéből adódott. Manyika időt és munkát nem sajnálva rengeteg időt áldozott rá.  Elhalmozta szeretetével, így egy nagyon szófogadó, okos és szorgalmas kiskutyát faragott belőle. Ma már pedig az életük része és egy kiváló terápiás kutya.
 
Képen: Emily, a terápiás kutyus
 
Az első találkozástól eltelt idő óta Emily, 5 éves lett és 3 éve dolgozik a Kiskőrösi EGYMI-ben terápiás kutyaként. Mint minden terápiás kutya, a “Kutyával egy mosolyért” alapítványhoz tartozik. Munkája mellett, önkéntes tevékenységet végez, táborokban, foglalkozásokon vesz részt, vagy csak bemutató ízelítőt ad a terápiás kutyák munkájáról. Ezek mellett még látogatásokat tesz idősek otthonában is.
 
Ilyen önkéntes tevékenység a “Könyvbújó”, immár második tanévben jár a helyi könyvtárba, ahová havonta egyszer ellátogat. Minden alkalommal, aktualitásoknak, vagy kutyás verseket, meséket visz az érdeklődőknek. A rajongótábora 2 évestől akár 14 éves korosztályig terjedhet. Vidám játékokkal, trükkökkel szórakoztat, amelybe minden ott lévőt bevon. A foglalkozásokon, kézműveskedhetnek, rajzolhatnak és különböző feladatokat oldhatnak meg Emily segítségével.
 
Emily rajongótábora a 2 évesektől egészen a 14 éves korosztályig terjedhet
 
Nem csak a könyv iránti szeretet, megszerettetés a feladata, hanem a kutyák, állatok iránti felelősség vállalás is missziója. Emily menhelyes kutyából, kemény kitartó, munkának köszönhetően (gazdája: Judák Mihályné, gyógypedagógus)és az alapítványuk segítségének köszönhetően fél év alatt, sikeres terápiás kutya- és felvezető vizsgát tettek.

 
 
 
 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS