Május 17-én, Solton a május elején indított országjárás keretében Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Font Sándor országgyűlési képviselő tartott fórumot.

-Hirdetés-

A teltházas eseményt megelőző sajtótájékoztatón Bakondi György elmondta, hogy eddigi tapasztalata szerint a lakossági fórumokon való részvétel igen magas, amiből az szűrhető le, hogy az embereket nagyon is foglalkoztatja a migráció kérdése. Nemcsak szép számmal vesznek részt a párbeszéd lehetőségének teret adó eseményeken, de azon aktívan kérdeznek, tájékozódnak és véleményt formálnak. Ennek is köszönhető, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívet eddig másfél millióan küldték vissza.

A sajtótájékoztató után kezdődő lakossági fórumon a jelenlévőknek Bakondi György felidézte a 2015-től tartó bevándorlási hullám főbb folyamatait, beszélt az annak hátterében álló okokról, Magyarország illegális migrációval kapcsolatos álláspontjáról és kitért a hazánkkal szembeni kettős mérce alkalmazására is. Felhívta a figyelmet az Európában egyre elszaporodó terrorcselekményekre és megemlítette a jövőben várható bevándorlási hullámhoz kapcsolódó számadatokat, majd a felmerülő lakossági kérdésekre is választ adott.

Font Sándor országgyűlési képviselő a nemzeti konzultáció kapcsán hangsúlyozta, hogy a migrációs vita kimenetele önmagában is sorsfordító kérdés nemzetünk és Európa egésze tekintetében. De a konzultációs kérdőív jelentősége még életbevágóbb. Ettől függ, hogy mekkora szavunk marad saját ügyeink intézésében, sorsunk saját kezünkben marad-e? Felhívta a figyelmet a kérdőívben található további kérdésekre is, mely a rezsicsökkentésről és a munkahelyteremtésről valamint az adócsökkentésről szólnak. Mint mondta, Brüsszel egyre több ügyben akar a fejünk felett dönteni. Ha az alapvető nemzeti kérdéseket elvonják Magyarországtól, az nem lesz jó a magyar embereknek.

– Reméljük, hogy az önök környezetében élők is fontosnak tartják, hogy a saját válaszukat megadják a konzultációs kérdésre, mert ezek a válaszok adják az erőt a kormányfőnek a következő uniós tárgyalásokhoz, melyekbe a magyar nép erejével felvértezve kell beleállni – mondta el az országgyűlési képviselő.

MEGOSZTÁS