A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Éghajlatváltozásra adott innovatív válaszok Bács-Kiskun megyében” című, KEHOP-1.2.0-15-2016-00014 azonosítószámú projektjének egyik fontos célkitűzése az Éghajlatváltozási Platform megalakítása. A Platformban részt vevő 25 partner május 23-án írta alá az együttműködésről szóló nyilatkozatot Kecskeméten.

-Hirdetés-

A szakmai csoportosulás tagjai a tudományos és gazdasági élet szereplői közül kerültek ki azzal a céllal, hogy segítsék a társadalom klímaváltozással kapcsolatos ismereteinek bővítését, a szemléletformálást, felmérjék és összehangolják a fejlesztési igényeket, valamint online szaktanácsadást folytassanak. A platformban a Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanácson kívül részt vesz többek között a Szegedi Tudomány Egyetem, a Bácsvíz Zrt., a Klímabarát Települések Szövetsége, az Energiaklub és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

„Szerencsére ma már ritka látványnak számít az autóból kidobált háztartási hulladék, de még jócskán van mit tenni. A klímaváltozás negatív hatásai sürgető lépéseket igényelnek mind helyi mind globális szinten. El kell jutnunk odáig, hogy az éghajlatváltozás mérséklése mindenki számára fontos legyen.” Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a rendezvényt és elmondta: ”az egyén csak apró dolgokat tehet a kialakult helyzet ellen, de összefogva komoly célokat is elérhetünk.”

A Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében vett részt a rendezvényen Kovács Barbara referens, aki az éghajlatváltozás tendenciáiról, hazai hatásairól, a már megtett nemzetközi és nemzeti lépésekről, valamint a várható cselekvési irányokról beszélt a résztvevőknek. A szakmai napra meghívást kapott Dobozi Eszter, a Megérti Kft. munkatársa is, aki előadásában a megyei klímastratégiát járta körbe, mely dokumentum megírására a Megérti Kft-t kérte fel a Megyei Önkormányzat.

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel és hasznos információcserével zárult.

További információ a klima@bacskiskun.hu e-mail címen kérhető.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közleménye

MEGOSZTÁS