Május 9-én 16 tázlári diák és két tanárnőjük szállt fel a buszra hajnal 4 órakor, és egy számukra ismeretlen világ felé vették útjukat. A Határtalanul! pályázatnak köszönhetően Erdély csodás tájait, a székely emberek vendégszeretetét ismerhették meg, miközben nagy magyar királyok, fejedelmek nyomában jártak.

-Hirdetés-

Első nap voltunk Déván és Vajdahunyad várában, Gyulafehérváron a fejedelmek és Márton Áron püspök sírjánál. Majd Torockón átadtuk adományainkat a Böjte Csaba alapítványa által fenntartott Kis Szent Teréz Gyermekotthonnak, ahol a gyerekekkel együtt a kis kápolnájukban egy esti szentmisén is részt vehettünk. És aki még bírta szusszal, a Székelykő felé indult el….

A következő napokban jártunk Tordán, Segesváron, Parajdon és Szovátán a Medve-tónál. Gyergyóújfalu kedves lakosait a szívünkbe zártuk, meglátogattuk az Idősek otthonát, a helyi hetedikesekkel többször is találkoztunk, összemértük tudásunkat egy focimeccsen, ami után jól esett a közös vacsora és diszkó.

A gyergyói andezitbánya kőfejtője, a Gyilkos-tó és a Békás-szoros mind olyan természeti csoda volt, amire mi, alföldi emberek rácsodálkoztunk. Hazafelé megálltunk Marosvásárhelyen, Kolozsváron a Házsongárdi temetőben és megkoszorúztuk Mátyás király szülőházát.

Tele élményekkel, új barátságokkal a szívünkben érkeztünk haza pénteken éjjel, és megfogadtuk, visszatérünk még Erdélyország csodálatos tájaira.

Petriné Bugán Barbara
osztályfőnök

MEGOSZTÁS