Nagy hagyományokra nyúlik vissza a Pünkösdi Astron Utánpótlás Kézilabda Torna, amelyet idén 5. alkalommal rendeztek meg. Az eseményen gyakorlatilag a teljes hazai utánpótlás vonal felvonult az U7-es korosztálytól az U15-ig.

-Hirdetés-

A kupán összesen 165 fiú és lány csapat vett részt. A tornáról tudni kell, hogy 2000-ben indították és a kezdetekben Kalocsán volt a központja. A 2013-as évben megrendezett torna óta Kecel központtal működik a küzdelemsorozat. A kupa évről-évre népszerűbb és egyre nagyobb tömegeket vonz.

Idén 12 teremben összesen 439 mérkőzést játszottak le a Kecel Kézilabda Club és a Csanádi Kézilabda Sportiskola SE szervezésében június 02-05. között Kecel, Kiskőrös, Soltvadkert, Császártöltés, Kiskunhalas, Kalocsa fedett sportlétesítményeiben. A tornán saját korosztálya legjobbja volt korábban a legutóbb TuS Metzingen női csapatát erősítő, a következő szezonban már a Dunaújvárosnál szereplő Szekerczés Luca, vagy éppen a Tatabánya válogatott irányítója, Juhász Ádám.

A fiatalok összesen 9 korcsoportban küzdöttek meg egymással: U10-U15 és szivacs kézilabdában U7-U9-es korosztályokban. A Kecel KC U14-es csapata a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium sportcsarnokában lépett pályára, ahol a lányok az igen erős mezőnyben jól helytálltak: Kecel KC-Pesterzsébet 25-9, Kecel KC-Balmazújváros 12-35, Kecel KC-Simontornya 8-18, Kecel KC-Hétfő KC (Győr) 12-17, Kecel KC-Tolna KC 16-15, Kecel KC-Főnix ISK (Debrecen) 23-6. A lányok így a 7 csapatos tornát 3 győzelemmel és 3 vereséggel zárták.

A Kecel KC U14-es csapata: Tóth Viktória (k), Vancsik Fanni (k), Árvai Laura, Bóna Dalma, Drenkovits Vivien, Hatvani Vanda, Herceg Kitti, Németh Anna, Papucsik Szintia, Polereczki Dianna, Sendula Zoé, Szeg Nikoletta, Szőke Eugénia, Tóth Vivien. Edző: Lakatos Tibor.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS