Hagyományteremtő célzattal rendeztek labdarúgó emléktornát Kaskantyún a település sportpályáján. A szervezők azzal a céllal hirdették meg a kupát, hogy a kaskantyúi labdarúgók egykori sportvezetőjének, Komáromi Jánosnak „Komcsinak” állítsanak méltó emléket.

-Hirdetés-

A szervezőmunkálatokban jelentős szerepet vállaló Virág Tibor elmondta, hogy a kupa névadója közel 20 évig vezette és irányította a kaskantyúi labdarúgó csapatot. A június 10-én első alkalommal megrendezett I. Komcsi Emléktornán 12 csapat vett részt. Az együttesek közül 6 gárda a 40 év alattiak és szintén 6 együttes a 40 év felettiek csoportjában küzdött meg egymással. A csapatok egész nap ingyen üdítőt, sört, ebédet és vacsorát kaptak.

A torna során mindenki jól érezte magát, sok jó mérkőzést láthattunk és a régi barátok ismét találkozhattak. Az eseményen a Supka Éva, a „Cselekvő Közösségek” kulturális közösségfejlesztő mentora egy tortával kedveskedett a legfiatalabb kaskanytúi labdarúgóknak. A kupát a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is támogatta.

A 40 év felettieknél: 1. Kaskantyúi FSE, 2. Izsáki Sárfehér SE, 3. Tabdi KSE.

A 40 év alattiaknál: 1. Izsáki Sárfehér SE, 2. Kaskantyúi FSE, 3. Páhi.

A két korosztály győztese játszotta a kupa egyik fő támogatója által létrehozott Fürge Nyuszi Fociválág vándorkupát, amit a Kaskantyúi FSE nyerte meg Bonea Károly „Bonyek” és Szergej Hleba vezetésével 5-0-ra legyőzve az izsáki fiatalokat. A nap fő célja  a szakmaiság, a labdarúgás szeretete mellett, a barátságok ápolása volt. A megemlékezés sem maradt el, hiszen a Kaskantyú csapata és vezetősége az eredményhirdetés után kiment a temetőbe és a kupa névadója sírjánál, valamit elhunyt két sporttársuk Kökény Egon és Opauszki Tibor sírjánál megállva, a kupát, valamint az érmet nekik ajánlva, a sírjukra érmet helyezve tisztelegtek emlékük előtt. Este az eredményhirdetés után finom vacsora várta a megfáradt csapatokat, majd fergeteges mulatás következett, a barátság és a szórakozás jegyében. Mindenki egyformán köszönt el: „jövőre veletek ugyanitt!”

MEGOSZTÁS