Az iskola 7. osztályos tanulói szervezésében került megrendezésre az összetartozás napja június 2-án délelőtt. A gyerekek egy rövid műsort adtak elő az iskola diákjainak és pedagógusainak, majd csapatverseny keretében, játékos formában emlékeztek meg a 2010-ben törvénybe iktatott emléknapról.

-Hirdetés-

A felső tagozatosok öt csapatot alakítottak és forgószínpad szerűen mentek az állomásokra. A tornateremben a Békás-szoros mintájára kacskaringós akadálypályát állítottunk fel, az udvaron székely rovásírást kellett megfejteniük a gyerekeknek, és a megfejtés alapján a feladatot teljesíteni, megkeresni az elrejtett ezüsttallérokat.

Ugyancsak az udvaron volt a Szent László pénze állomás is, amit a gyerekek nagyon élveztek, hiszen amellett, hogy meghallgathatták a Szent László pénzének nevezett nummulitek keletkezésének legendáját, egy nagy edényben ,,pacsálhattak’’is, amibe homokot és vizet tettünk, és kavicsok közül kellett a ,,pénzt” kiválogatni.

A következő állomáson puzzle-t játszhattak, a Hunyadi család képeit kellett kitenni.

Végül a sajtos puliszka kóstolása után az asztalra helyezett különféle dolgok közül kellett kiválogatniuk a helyes hozzávalókat.

A programot fáradtan, de tele élménnyel zártuk délben, és bízunk benne, sikerült megértetnünk a gyerekekkel a trianoni békediktátum tragédiáját, a határon túli magyarsággal való összetartozásunk lényegét.

A 7. osztály és osztályfőnökük Petriné Bugán Barbara

 

MEGOSZTÁS