Június 17-én a Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolájának 11 tanulója búcsút intett általános iskolás éveinek.

-Hirdetés-

Az ünnepség elején köszöntötték a nevelőiket, a szülőket, a hozzátartozókat, a vendégeket és az iskolás társakat is.

A Himnusz eléneklése után a hetedik osztályosok átadták a tarisznyát a búcsúzó nyolcadikosoknak, benne a jelképes ajándékokkal: pogácsával, borral és pénzérmével, kívánván, hogy soha ne szűkölködjenek!
Meglepetésképpen pedig az iskola épületéről készítettek egy fotót, amelyet 12 felét vágtak. Mindenkinek lapult egy kis darab a tarisznyájában, amelyet minden osztálytalálkozóra magukkal vihetnek, hogy a képdarabok újra egy kerek egészet alkossanak.

Kelemen Istvánné, a Csengőd Községért Alapítvány kuratóriumának elnöke kihirdette az Év tanulója díjat, amit idén Rákóczi András kapott meg.
Nyereménye oklevél és pénzjutalom, melyet középiskolai tanulmányai alatt minden tanévkezdéskor megkap a Csengőd Községért alapítvány által, és a jog, hogy az októberi Falunapok rendezvényen elültesse a 20. fát abban a fasorban, melyet az Év tanulói ültettek eddig.

A ballagáson a ballagók nevében Kviz Ágnes búcsúzott diáktársaiktól, és a ballagtató hetedikesektől, akiket Lajter Hanna Kinga képviselt.

Kántor B. Péter: Tárd ki szíved! versét mondta el Kovács Bence nyolcadikos tanuló.

Német István igazgató úr a hagyományokhoz híven egyesével búcsúzott el a ballagó diákoktól, majd Németh Istvánné osztályfőnök elengedte azt a 11 galambot, amely a tanulóit jelképezte.

MEGOSZTÁS