A 2014-2020-as pályázati ciklus projekt végrehajtási szakaszában új kihívás és új felelősség elé állította a megyei önkormányzatokat. Az új feladatok hatékonyabb vezetési rendszert kívánnak a megyei önkormányzat hivatalától és az önkormányzat gazdasági társaságaitól. Megyénkben, a több mint hatvanmilliárd forint pályázati támogatás hatékony felhasználása érdekében az előkészítési és irányítási rendszert is újra gondolta a megyei közgyűlés. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által elfogadott, megújult szervezeti és működési szabályzat, a kabinet rendszer felállításával és a jogszabályi változásoknak megfelelő változtatásokkal kész arra, hogy a megnövekedett feladat, elvárás, valamint pályázati előkészítés és menedzsment hatékonyan tudjon megvalósulni.

-Hirdetés-

Az Elnöki Kabinet közvetlenül a megyei közgyűlés elnökének alárendelt hivatali szervezet, amely többek között koordinációs, marketing, kommunikációs, nemzetközi kapcsolatok és programszervezési feladatokat lát el, illetve segíti az elnök munkáját. Az irányítás központosítása a hatékonyabb előkészítéssel, szervezéssel, külső- és belső kommunikációval, mind azt szolgálják, hogy megyénk szinte minden települését érintő fejlesztések, hatékonyan és a megfelelő színvonalon tudjanak megvalósulni az itt élők érdekeit szolgálva.

Az Elnöki Kabinet mellett több belső hivatali szervezeti egység is új struktúrában fog a továbbiakban működni, hiszen a megváltozott feladatok az önkormányzat egészére hatással vannak. Új szemlélet és szervezeti forma segíti a jogi háttér, projekt- és feladatszemléletű működését, amely feladatra a Jegyzői Kabinet lesz hivatott. Feladatai között szerepel a pályázatok, fejlesztések, közgyűlések jogi hátterének előkészítése, biztosítása.

A kabinet rendszer az új feladatok mellett, a megnövekedett szakmai feladatellátás minőségi biztosításával is kiemelten foglalkozik. Ezzel biztosítva a hátterét annak, hogy ebben a pályázati ciklusban szinte minden település meg tudjon újulni, végre tudjanak hajtani olyan beruházásokat, amelyekre már évtizedek óta várnak.

MEGOSZTÁS