Ebben az évben is táborozhattak Akasztón az ifjú horgászok. Az Akasztói Sporthorgász Egyesület szervezésében és Hrk János vezetése alatt július 10-től 15-ig 15 fiatal horgász pihenhetett, tanulhatott, horgászhatott az egyesület faházas telkén kialakított tábor lakójaként.

-Hirdetés-

A résztvevők – Bognár Bálint, Boldizsár Patrik, Csővári Viktor, Hadfi Luca, Kalapos Attila, Kovács Tamás, Lucza Péter, Nagy Tímea, Palásti Attila, Szabó Nándor, Szabó Norbert, Szabó Péter, Szabó Szabolcs, Szabó Zsombor és Sztraka Milán – közül 14-en az éjszakákat is a táborban töltötték sátraikban. A napi ötszöri étkezés – reggeli, tízórai, meleg ebéd, uzsonna, vacsora – előtt, után, illetve között sok-sok horgászati lehetőség volt, de jutott idő fürdésre, horgászmódszerek bemutatására, vízparti növények, szitakötők és egyéb ízeltlábúak, madarak filmeken történő bemutatására, egy kis íjászatra és a horgászattal kapcsolatos egyéb előadások megtekintésére, meghallgatására is. A reggel 6 órától 10-ig, majd délután 4-től – a vacsora megszakítással – este 9-ig tartó horgászatokat „horgászfelügyelők” segítették – összesen 10 tagtárs – az éjszakai pihenőt pedig külön „éjjeli őrök” vigyázták – összesen 5 horgász.

Az értékes bemutatókat, előadásokat, gyakorlatokat Suhajda Antal elnök megnyitója, illetve Kapus Regina akasztói védőnő „munka és balesetvédelmi” oktatása után a hét folyamán Nagyné Grecs Anita, Kovács Sándor – őrkerület vezetők a Kiskunsági Nemzeti Parktól -, Hubert János és társai – az Akasztói Íjászok baráti körétől -, Borsik Zsolt az egyesület felügyelő bizottságának elnöke, Darin Sándor az egyesület halőri csoportjának vezetője, Hrk János az egyesület titkára, valamint Suhajda Csaba az egyesület horgászmestere tartották.

A hűsítő fürdés a tábortól mintegy 3 km-re lévő Halascsárdánál volt július 11-én ebéd után, ahol az uzsonnaként szolgáló pizzát is elfogyasztották a fiatalok. Itt a fürdőzőkre Beke Tibor az egyesület ifjúsági felelőse és Lucza Zoltán egyesületi tag vigyázott – a vízben is. Igaz, sokan nem lakhattak volna jól a kifogott halak megsütését, főzését követően, de azért mindenki átélte a halfogás élményét a hét folyamán olyannyira, hogy az egyik este még halakat is kellett pucolni.

A tábor zárásaként – szombaton – megtartottuk a fiatalok közötti horgászversenyt, melyen végül 12-en vettek részt és fogtak összesen több, mint 19 kg halat. Ez személyenkénti 1,6 kg-nak felel meg, ami nagyon szép eredménynek mondható.

A fiatalabbak között a díjazottak: 1. Lucza Péter, 2. Kalapos Attila, 3. Bognár Bálint. A picit idősebbeknél: 1. Palásti Attila, 2. Csővári Viktor, 3. Nagy Tímea. A legnagyobb halat – majdnem 1 kg-osat – Bognár Bálint fogta. Az eredményhirdetést a zárszó, majd a finom ebéd és a sátorbontás követte. Végül meg kell említenünk és köszönnünk azt, hogy a csali anyagok biztosításával a Csali Hungária Kft., a szörpök rendelkezésre bocsátásával pedig a Bognárvin támogatta a tábort.

Hrk János

MEGOSZTÁS