Az augusztus 1-jétől Neumann János nevét viselő egyetemre jelentkezők értékelik a gyakorlatorientált képzést.

-Hirdetés-

Több, mint ezer új hallgató örülhet, hogy felvételt nyert az egyetemre, amely 2017. augusztus 1-jétől Neumann János nevét viseli. Most is közel azonos számban jutottak be a felvételizők az intézménybe, mint tavaly ilyenkor. Ez azt mutatja, hogy az egyetem iránti érdeklődés stabil maradt, ami azt is bizonyítja, hogy a két jogelőd főiskola integrációjaként létrejött egyetem gyakorlatorientált képzési kínálatával és kiterjedt gazdasági kapcsolataival megtalálta helyét az átalakuló felsőoktatásban – emeli ki dr. Ailer Piroska rektor.

A felsőoktatásba jelentkezők intézményünk iránti bizalmát jelzi, hogy sikerült megőriznie a jogelődök korábbi népszerűségét és stabil pozícióját. 2016-ban a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával frissen létrejött intézményben 1147-en örülhettek a sikeres felvételinek, most ez a szám 1075, vagyis az országos jelentkezési tendenciákkal közel azonos mértékű a felvételt nyert hallgatók számának alakulása.

A négy kar közül idén a GAMF Műszaki és Informatikai Kar ismét tudta növelni a felvettek számát. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 621, a Gazdálkodási Karon 206, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 104, a Pedagógusképző Karon 144 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. A legnépszerűbb szak az egyetemen – 94 elsőéves hallgatóval – a gépészmérnöki alapszak; a Gazdálkodási Karon a turizmus-vendéglátás [turizmus] felsőoktatási szakképzésnek, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon a vidékfejlesztési agrármérnöki alapszaknak, míg a Pedagógusképző Karon az óvodapedagógus alapszaknak lesz a legtöbb elsőéves hallgatója.

A GAMF Műszaki és Informatikai Kar legnépszerűbb szakjai között van továbbra is a gépészmérnöki, mérnökinformatikus és a gazdálkodási és menedzsment alapszak, ezekre a képzésekre idén többen nyertek felvételt a tavalyi létszámhoz képest. A karon 2017 őszétől induló logisztikai mérnöki alapszak is nagy népszerűségnek örvend.

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar a kertészmérnöki mesterképzésre mintegy 10%-kal több hallgatót tudott felvenni, mint egy évvel ezelőtt. A 2014-ben indult vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésre felvettek száma a szak erősödését igazolja.

A Pedagógusképző Karon is növekedett az alapképzésre felvételt nyert hallgatók száma. Ugyanakkor a korábban népszerű, diplomát nem adó felsőoktatási szakképzések jogszabályváltozás következtében az idei évtől nem indíthatóak; hiányoznak a kar képzési portfóliójából.

A Gazdálkodási Kar eredményei hasonlóak a tavalyi évben elértekhez, a levelező szakokra felvettek létszáma növekedett, a nappali képzésben induló kereskedelem és marketing-, és a levelező képzésben induló pénzügy és számvitel szakok iránt is jelentős az érdeklődés, a szakokra mintegy 40%-kal több hallgató nyert felvételt, mint 2016-ban.

A Pallasz Athéné sajtóközleménye

MEGOSZTÁS